Салат корн з морськими гребінцями, помідорами і моцарелою

Інгредієнти:
на 2-3 порції

• морські гребінці (без раковин) – 250 г,
• салат корн (або мікс з салатного листя на Ваш смак) – 60 р,
• помідори черрі (або звичайні) – 100 г,
• сир “Моцарелла” – 100 г,
• оливкова олія для смаження,
• сік лимона – 1-2 чайних ложки,
• часник – 1 зубчик,
• кедрові горішки

для заправки
• олія оливкова “Extra Virgin” – 3 столових ложки,
• білий винний оцет – 2 столові ложки,
• соус “Табаско” – 3-4 краплі (або по-смаку),
• цукор (краще коричневий) – 0,5-1 чайна ложка (або по-смаку),
• сіль,
• мелений чорний перець або суміш 5-ти перців

Приготування:
Попередньо розморозьте гребінці в холодильнику на верхній полиці, добре промийте, видаліть бічний м’яз. Замаринуйте гребінці соком лимона і свіжомеленим перцем. Дайте настоятися хвилин 15. Широким ножем роздушіть очищений часник і обсмажте до зарум’янювання в оливковій олії. Потім в часниковій олії на великому вогні обсмажте висушені гребінці. Вони повинні стати матового кольору. Обсмажуйте півхвилини і переверніть гребінці тільки один раз. Дати готовим гребінців охолонути і розрізати кожен уздовж на дві скибочки, посоліть. Корн-салат вимити й обсушити. Разом з салатом корн можна взяти трохи салату радіччіо. Потім зробіть заправку для салату. У миску влити винний оцет, цукор, сіль, “Табаско”, олія оливкова і мелений перець. Всі інгредієнти змішати віночком або вилкою. Сформуйте салат, спочатку викладіть листя корн-салату, полийте трохи заправкою і перемішайте. Потім викладіть на листя гребінці, розрізані навпіл помідори і маленькі кубики моцарелли. Зверху присипте кедровими горішками, приправте спеціями і влийте решту заправки.