
Салат корн з морськими гребінцями, помідорами і моцарелою
Салат корн з морськими гребінцями, помідорами і моцарелою – для любителів “екзотики” поїсти вдома як в ресторані.
Інгредієнти:
- на 2-3 порції
- морські гребінці (без раковин) - 250 г
- салат корн (або мікс з салатного листя на Ваш смак) - 60 г
- помідори черрі (або звичайні) - 100 г
- сир "Моцарелла" - 100 г
- оливкова олія для смаження
- сік лимона - 1-2 чайних ложки
- часник - 1 зубчи
- кедрові горішки
- для заправки
- олія оливкова "Extra Virgin" - 3 столових ложки
- білий винний оцет - 2 столові ложки
- соус "Табаско" - 3-4 краплі (або по-смаку)
- цукор (краще коричневий) - 0,5-1 чайна ложка (або по-смаку)
- сіль
- мелений чорний перець або суміш 5-ти перців
Приготування. Салат корн з морськими гребінцями, помідорами і моцарелою
Попередньо розморозьте гребінці в холодильнику на верхній полиці, добре промийте, видаліть бічний м’яз. Замаринуйте гребінці соком лимона і свіжомеленим перцем. Дайте настоятися хвилин 15. Широким ножем роздушіть очищений часник і обсмажте до зарум’янювання в оливковій олії. Потім в часниковій олії на великому вогні обсмажте висушені гребінці. Вони повинні стати матового кольору. Обсмажуйте півхвилини і переверніть гребінці тільки один раз. Дати готовим гребінців охолонути і розрізати кожен уздовж на дві скибочки, посоліть. Корн-салат вимити й обсушити. Разом з салатом корн можна взяти трохи салату радіччіо. Потім зробіть заправку для салату. У миску влити винний оцет, цукор, сіль, “Табаско”, олія оливкова і мелений перець. Всі інгредієнти змішати віночком або вилкою. Сформуйте салат, спочатку викладіть листя корн-салату, полийте трохи заправкою і перемішайте. Потім викладіть на листя гребінці, розрізані навпіл помідори і маленькі кубики моцарелли. Зверху присипте кедровими горішками, приправте спеціями і влийте решту заправки.