Салат корн з морськими гребінцями, помідорами і моцарелою

Салат корн з морськими гребінцями, помідорами і моцарелою – для любителів “екзотики” поїсти вдома як в ресторані.

Інгредієнти:

  • на 2-3 порції
  • морські гребінці (без раковин) - 250 г
  • салат корн (або мікс з салатного листя на Ваш смак) - 60 г
  • помідори черрі (або звичайні) - 100 г
  • сир "Моцарелла" - 100 г
  • оливкова олія для смаження
  • сік лимона - 1-2 чайних ложки
  • часник - 1 зубчи
  • кедрові горішки
  • для заправки
  • олія оливкова "Extra Virgin" - 3 столових ложки
  • білий винний оцет - 2 столові ложки
  • соус "Табаско" - 3-4 краплі (або по-смаку)
  • цукор (краще коричневий) - 0,5-1 чайна ложка (або по-смаку)
  • сіль
  • мелений чорний перець або суміш 5-ти перців

Приготування. Салат корн з морськими гребінцями, помідорами і моцарелою

Попередньо розморозьте гребінці в холодильнику на верхній полиці, добре промийте, видаліть бічний м’яз. Замаринуйте гребінці соком лимона і свіжомеленим перцем. Дайте настоятися хвилин 15. Широким ножем роздушіть очищений часник і обсмажте до зарум’янювання в оливковій олії. Потім в часниковій олії на великому вогні обсмажте висушені гребінці. Вони повинні стати матового кольору. Обсмажуйте півхвилини і переверніть гребінці тільки один раз. Дати готовим гребінців охолонути і розрізати кожен уздовж на дві скибочки, посоліть. Корн-салат вимити й обсушити. Разом з салатом корн можна взяти трохи салату радіччіо. Потім зробіть заправку для салату. У миску влити винний оцет, цукор, сіль, “Табаско”, олія оливкова і мелений перець. Всі інгредієнти змішати віночком або вилкою. Сформуйте салат, спочатку викладіть листя корн-салату, полийте трохи заправкою і перемішайте. Потім викладіть на листя гребінці, розрізані навпіл помідори і маленькі кубики моцарелли. Зверху присипте кедровими горішками, приправте спеціями і влийте решту заправки.