Салат з креветками, авокадо і грейпфрутом

Складові:
• креветки – 300 г,
• грейпфрут – 2 шт,
• авокадо – 0,5-1 шт,
• салатний мікс (айсберг, фрізе, рукола і будь-які інші негорькіе види салату) – 300 г,
• кедрові горіхи – невелика жменя,
• половинка лимона,
• оливкова олія – ​​6 столових ложок,
• червоний винний оцет – 1 столова ложка,
• цукрова пудра – 1 чайна ложка (можна замінити медом, за смаком),
• зелень кропу – 4 гілочки,
• часник – 1-2 зубчики,
• сіль,
• мелений чорний перець
Приготування:
Попередньо за день необхідно розморозити креветки на верхній полиці в холодильнику. Так вони збережуть всі корисні властивості. Вимийте креветки, очистіть, видаліть кишкову вену. Підсолені креветки обсмажити на оливковій олії до рожево-матового кольору. Обсмажуйте порційно, щоб на сковороді вони лягали в один шар. Готові креветки відставити остигати. Відіжміть сік з одного грейпфрута, а другий Філіро на невеликі шматочки. Розріжте авокадо навпіл, за допомогою ножа видаліть кісточку і наріжте тонкими півкільцями. Збризніть лимонним соком. Заправка для салату: спочатку змішайте рідкі інгредієнти (сік грейпфрута, винний оцет, оливкова олія), потім додайте цукрову пудру, подрібнений часник і кріп, доведіть до смаку спеціями. Замаринуйте креветки в заправці на 10 хвилин. Зберіть блюдо: нарвіть руками салат і викладіть по тарілці, зверху мариновані креветки, авокадо і філе грейпфрута. Заправкою поливайте тільки перед подачею салату на стіл.