Салат з креветками, авокадо і грейпфрутом

Салат з креветками, авокадо і грейпфрутом – дуже смачно, вітамінне і легке блюдо. Легко приготувати можна за короткий час. Блюдо є дієтичним. Так може прикрасити романтичні вечеря, день народження або просто для різноманітності будь-яку трупезу. У складі салату знаходиться величезна кількість вітамінів, мікро- і макроелементів, в яких так потребує організм не тільки взимку, але і влітку.

Інгредієнти:

  • креветки - 300 г
  • грейпфрут - 2 шт
  • авокадо - 05-1 шт
  • салатний мікс (айсберг фрізе рукола і будь-які інші негорькіе види салату) - 300 г
  • кедрові горіхи - невелика жменя
  • половинка лимона
  • оливкова олія - ​​6 столових ложок
  • червоний винний оцет - 1 столова ложка
  • цукрова пудра - 1 чайна ложка (можна замінити медом за смаком)
  • зелень кропу - 4 гілочки
  • часник - 1-2 зубчики
  • сіль
  • мелений чорний перець

Приготування. Салат з креветками, авокадо і грейпфрутом

Попередньо за день необхідно розморозити креветки на верхній полиці в холодильнику. Так вони збережуть всі корисні властивості. Вимийте креветки, очистіть, видаліть кишкову вену. Підсолені креветки обсмажити на оливковій олії до рожево-матового кольору. Обсмажуйте порційно, щоб на сковороді вони лягали в один шар. Готові креветки відставити остигати. Відіжміть сік з одного грейпфрута, а другий Філіро на невеликі шматочки. Розріжте авокадо навпіл, за допомогою ножа видаліть кісточку і наріжте тонкими півкільцями. Збризніть лимонним соком. Заправка для салату: спочатку змішайте рідкі інгредієнти (сік грейпфрута, винний оцет, оливкова олія), потім додайте цукрову пудру, подрібнений часник і кріп, доведіть до смаку спеціями. Замаринуйте креветки в заправці на 10 хвилин. Зберіть блюдо: нарвіть руками салат і викладіть по тарілці, зверху мариновані креветки, авокадо і філе грейпфрута. Заправкою поливайте тільки перед подачею салату на стіл.