Салат з рулетиками з кальмарів

Приготуйте ресторанне блюдо у себе на кухні за доступною ціною. М’який, ніжний кальмар без особливих зусиль. Дієтичне і святкове блюдо, просте в приготуванні без особливих зусиль.

Складові:

  • Кальмар – 1 шт
  • Консервовані осьминожки – 1 банка
  • Листя салату – 2 качана
  • Сир Рікота або м’який сир – 200 г
  • Лук шалот – 3 шт
  • Лук шніт – 1 пучок
  • Оливкова олія – ​​2 ст.л.
  • Рослинна олія – ​​1 ст.л.
  • Лимон – 1 шт
  • Яблучний оцет – 3 ст.л.
  • Мак – 1 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сіль
  • Перець

Приготування:

Попередньо необхідно розморозити тушки кальмарів. Відріжте у кальмара хвостовий плавець і крайню частину тушки, видаліть пластину. Обдайте окропом і зніміть плівку. Розріжте по згину, розгорніть.

Маринад. У сотейнику змішайте воду, оцет, рослинне масло, сіль, перець, цукор. Доведіть до кипіння, викладіть підготовлені тушки кальмарів. Зніміть з вогню і залиште маринуватися 20-30 хвилин.

Начинка. Мак залийте окропом на 2-3 хвилини, процідіть. Лук шалот і цибулю шніт дрібно накришити. Змішайте Рікота, цедру лимона, лимонний сік, запарений мак, два види цибулі.

Тушку кальмара розріжте на смужки, викладіть рожевої стороною вниз на харчову плівку. Зверху викладіть начинку і щільно загорніть рулетом. Покладіть в морозилку на 30-40 хвилин.

Листя салату довільно нарвіть руками, збризніть маслом, зверху викладіть консервовані осьминожки і нарізаний рулет кальмара. Прикрасьте стеблами цибулі.