Шашлик в банці з томатним соусом

Смак літнього пікніка просто на вашій кухні подарує вам шашлик в банці із справжнім ароматом диму.

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг
  • Цибуля – 4 шт
  • Гірчиця – 1 ст.л.
  • Перець – 1 ч.л.
  • Сметана – 200 мл
  • Горілка – 30 мл
  • Рис – 230 г
  • Копчене сало – 200 г
  • Лимонний сік – 1 ст.л.
  • Для томатного соусу:
  • Помідори – 0,5 кг
  • Часник – 3 зубчики
  • Кріп – 5 гілочок
  • Кінза – 5 гілочок
  • Базилік – 5 гілочок
  • Петрушка – 2 гілочки
  • Перець – ¼ ч. л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Хмелі-сунелі – ½ ч.л.

Приготування. Шашлик в банці з томатним соусом

М’ясо промийте і обсушіть. Наріжте на шматочки розміром 4х4 см. Цибулю наріжте півкільцями. Змішайте м’ясо і цибулю. Розділіть на дві рівні частини.

Гірчичний маринад. До м’яса додайте гірчицю. Приправте сіллю і перцем. Додайте лимонний сік. Поставте м’ясо під невеликий гніт і маринуйте при кімнатній температурі близько 1 години.

Сметано-горілчаний маринад. До м’яса додайте горілку і нежирну сметану. Приправте сіллю і перцем. Поставте під прес маринуватись на 1 годину.
Сало наріжте пластинками по 1 см. Замариноване м’ясо і сало нанизуйте на дерев’яні шпажки. Кінці шпажок щільно обмотайте фольгою.

Порада: беріть банку такої ж висоти, як і висота шпажки.

На дно банки покладіть рис. Він вбиратиме сік і нижні шматки шашлика будуть смажитися, а не варитись. Потім шар цибулі і шпажки з м’ясом. Накрийте фольгою і зробіть проколи по поверхні, щоб виходив пар.

Деко застеліть фольгою, викладіть вугілля, полийте його спиртом і підпаліть. Дайте вугіллю трохи прогоріти і потушіть. Поставте деко з вугіллям на дно духовки. Зверху на решітку поставте банки з шашликом. Смажте м’ясо при температурі 220 градусів приблизно 1-1,5 год.

Шашлик подавайте на шпажках з вірменським лавашем і томатним соусом.

Соус. Бланшируйте помідори, зніміть шкірку і подрібніть в блендері. Кінзу, базилік, кріп і петрушку дрібно порубайте ножем. Подрібніть часник. Помідори доведіть до кипіння, додайте часник, трави і спеції. Проваріть близько 15 хвилин.