
Шашлик в банці з томатним соусом
Смак літнього пікніка просто на вашій кухні подарує вам шашлик в банці із справжнім ароматом диму.
Інгредієнти:
- Свинина – 1 кг
- Цибуля – 4 шт
- Гірчиця – 1 ст.л.
- Перець – 1 ч.л.
- Сметана – 200 мл
- Горілка – 30 мл
- Рис – 230 г
- Копчене сало – 200 г
- Лимонний сік – 1 ст.л.
- Для томатного соусу:
- Помідори – 0,5 кг
- Часник – 3 зубчики
- Кріп – 5 гілочок
- Кінза – 5 гілочок
- Базилік – 5 гілочок
- Петрушка – 2 гілочки
- Перець – ¼ ч. л.
- Сіль – ½ ч.л.
- Хмелі-сунелі – ½ ч.л.
Приготування. Шашлик в банці з томатним соусом
М’ясо промийте і обсушіть. Наріжте на шматочки розміром 4х4 см. Цибулю наріжте півкільцями. Змішайте м’ясо і цибулю. Розділіть на дві рівні частини.
Гірчичний маринад. До м’яса додайте гірчицю. Приправте сіллю і перцем. Додайте лимонний сік. Поставте м’ясо під невеликий гніт і маринуйте при кімнатній температурі близько 1 години.
Сметано-горілчаний маринад. До м’яса додайте горілку і нежирну сметану. Приправте сіллю і перцем. Поставте під прес маринуватись на 1 годину.
Сало наріжте пластинками по 1 см. Замариноване м’ясо і сало нанизуйте на дерев’яні шпажки. Кінці шпажок щільно обмотайте фольгою.
Порада: беріть банку такої ж висоти, як і висота шпажки.
На дно банки покладіть рис. Він вбиратиме сік і нижні шматки шашлика будуть смажитися, а не варитись. Потім шар цибулі і шпажки з м’ясом. Накрийте фольгою і зробіть проколи по поверхні, щоб виходив пар.
Деко застеліть фольгою, викладіть вугілля, полийте його спиртом і підпаліть. Дайте вугіллю трохи прогоріти і потушіть. Поставте деко з вугіллям на дно духовки. Зверху на решітку поставте банки з шашликом. Смажте м’ясо при температурі 220 градусів приблизно 1-1,5 год.
Шашлик подавайте на шпажках з вірменським лавашем і томатним соусом.
Соус. Бланшируйте помідори, зніміть шкірку і подрібніть в блендері. Кінзу, базилік, кріп і петрушку дрібно порубайте ножем. Подрібніть часник. Помідори доведіть до кипіння, додайте часник, трави і спеції. Проваріть близько 15 хвилин.