Шоколадний фондан

Приготування. Шоколадний фондан

Гордість французької кухні! Дивовижний, з білим оксамитовим смаком, чорної оболонкою м’якого ароматного тесту і кремовою начинкою в середині, справжній французький фондан.

Складові:

• Натуральний чорний шоколад (70%) – 170 г

• Вершкове масло – 150 г

• Яйця – 5 шт

• Цукор – 70 г

• Борошно – 70 г

• Какао – 1-2 ст.л.

Приготування:Розламайте плитку шоколаду на більш дрібні шматочки і розтопіть на водяній бані з вершковим маслом. Змішуйте масло і шоколад тільки після того, коли вони повністю розтопиться дерев’яної або силіконової лопаткою.

Порада: щоб тісто для фондан було однорідним, додавайте в нього шоколад температурою 36 ºС – як температура тіла.

У мисці віночком збийте яйця з цукром, поки цукор не розчиниться. Влийте яєчну суміш в рідкий, остиглий шоколад, змішайте до однорідності. У кілька прийомів додайте борошно, доведіть до консистенції густої домашньої сметани. Розлийте частина тесту в формочки для льоду і поставте на 1 годину в морозилку. Решту тіста накрийте плівкою і приберіть в холодильник.

Порада: щоб начинка для фондан після випікання залишилася рідкою, заморозьте її маленькими кубиками перед випіканням.

Керамічні формочки для фондан змастіть вершковим маслом і присипте какао порошком. Наповніть тестом і в серединку покладіть кубик замороженого тіста.

Порада: наповнюйте формочки на 2/3, щоб при випіканні тісто не виходило за краї.

Виставте заповнені форми на деко і випікайте при 180 градусах 8-10 хвилин. Щоб фондан не підгорів, виймайте його з духовки, коли верхівка фондан покрилася скоринкою тільки по краях. Дайте десерту охолонути 2-3 хвилини, накрийте форму тарілкою і переверніть. Присипте какао і подавайте гарячим з кулькою вершкового морозива.