Шоколадний торт Ерні Кьофер

Приготування. Шоколадний торт Ерні Кьофер

Соковитий, ароматний, з тонким присмаком Амаретто – знаменитий десерт Швейцарії.

Складові:

  • Чорний шоколад – 150 г
  • Яйця – 4 шт
  • Гаряча вода – 4 ст.л.
  • Цукор – 5 ст.л.
  • Ванільна пудра – 1 ч.л.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Какао – 1 ст.л.
  • Кукурудзяний крохмаль – 1,5 ст.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Вершки – 0,5 ст.
  • Амаретто – 2 ст.л.
  • Смажений фундук – 30 г
  • Масло – 150 г
  • Цукрова пудра – 5 ст.л.
  • Шоколадна стружка – 80 г

Приготування:

Жовтки збийте до білого кольору з цукром. Як тільки жовтки збили, додайте окріп і ванільний цукор.

Порада: окріп трохи заварить жовтки і додасть абсолютно незвичайну консистенцію бісквіту.

Далі додайте просіяне борошно, какао і крохмаль. У досить густе тісто додайте Амаретто. Фундук обсмажте на сковороді, остудіть і подрібніть. Охолоджені білки збийте в густу піну, додайте цукор, що залишився. Потім з’єднайте з фундуком. Постійно вимішуючи тісто, з’єднайте його з білками. Форму застеліть пергаментом і викладіть тісто. Випікайте 15 хвилин при 190 градусах. Готовий корж остудіть.

Порада: вимішують тісто в ручну, щоб зберегти легкість.

Чорний шоколад розтопіть на водяній бані. Остудіть і влийте в одноразовий стаканчик. Поставте в холодильник до застигання.

Глазур. Білки трохи збийте до легкої піни. Помістіть на водяну баню, додайте кубики шоколаду і вершкове масло. Як тільки всі інгредієнти поєдналися між собою, зніміть з вогню, додайте цукрову пудру і Амаретто.

Крем. Збийте розтоплене вершкове масло кімнатної температури до консистенції щільного жовтого топленого молока. Додайте холодні вершки.

Застиглий шоколад доставте з стаканчика і наріжте шоколадну стружку.

Порада: якщо при нарізанні шоколаду стружка кришиться, залиште його при кімнатній температурі на 30 хвилин.

Остиглий корж розріжте навпіл і змастіть глазур’ю, накрийте другою половиною коржа. Верхівку торта змастіть кремом, прикрасьте шоколадною стружкою і ягодами.