Шоколадный торт «Захер»

Діамант австрійської кухні, який давно заполонив серця українців. Елегантний, вишуканий, аристократичний, з дивовижним поєднанням оксамитового тесту, абрикосової кислинки і благородного темного шоколаду – торт “Захер”

Складові:

• Вершкове масло – 175 г

• Цукор – 150 u

• Борошно – 150 г

• Яйця – 6 шт

• Коньяк – 1 ст.л.

• Ванільний цукор – 1 ч.л.

• Волоські горіхи – 50 г

• Розпушувач – 1 ч.л.

• Чорний шоколад 70% – 100 г

Для змазування (глазур):

• Абрикосова повидло – 300 г

• Коньяк – 1 ст.л.

• Чорний шоколад 70% – 200 г

• Цукрова пудра – 100 г

• Вершкове масло – 50 г

• Вода – 8 ч.л.

• Лимонний сік – 6-7 крапель

Приготування:

Розламайте шоколад на маленькі шматочки і розтопіть на паровій бані. Розтоплений шоколад охолодіть до температури тіла (36ºС). Міксером збийте шматочки м’якого вершкового масла до кремоподібного стану, так воно краще з’єднатися з рідким шоколадом. Тонкою цівкою влийте остиглий шоколад в масло, збийте міксером до однорідної консистенції. Додайте коньяк і курячі жовтки. Волоські горіхи підсмажте на сковороді, остудіть і очистіть від лушпиння, подрібніть в крихту. Змішайте в мисці просіяне борошно, розпушувач і горіхову крихту. Білки з цукром і ванільним цукром збийте в круту піну. З’єднайте шоколадну масу з сухими інгредієнтами, потім порційно додавайте збиті білки. Застелите форму для торта пергаментом і викладіть тісто, лопаткою розтягніть тісто від центру до країв, щоб вийшла западина. Накрийте поверхню форми фольгою (змастіть рослинною олією), щоб бісквіт не тріснув. Випікайте при 160 градусах 40 хвилин, потім зніміть фольгу і випікайте ще 20 хвилин до рум’яності.

Порада: тісто в форму викладайте з поглибленням в центрі, щоб готовий корж мав ідеально рівну поверхню. Ставте бісквіт випікатися в холодну духовку, тільки потім нагрівайте її.Дістаньте шоколадний бісквіт з духовки і дайте повністю охолонути 40 хв.-1 годину.

Глазур для торта. На паровій бані розтопіть шоколад. Зніміть з вогню, постійно помішуючи, додайте цукрову пудру, м’яке вершкове масло, сік лимона і гарячу воду. Глазур повинна бути гладкою, блискучою, однорідної і стікати довгими стрічками з лопатки.

Формування торта. Розріжте бісквіт на два коржі. Викладіть перший шкір на тарілку і промажте підігрітим повидлом з коньяком. Накрийте другим коржем, трохи притисніть і нанесіть повидло на поверхню і на краю. Поставте в морозилку на 10-15 хвилин.

Порада: щоб абрикосове повидло НЕ лягало грудками, перед нанесенням його необхідно нагріти. Гаряче повидло лягає рівним шаром і на нього легко наносити глазур. Щоб повидло не змішаний з глазур’ю, торт необхідно охолодити в морозилці.

Покрийте охолоджений торт першим шаром глазурі за допомогою широкого ножа і знову поставте на 5 хвилин в морозилку. Покрийте другим шаром глазурі, вирівняйте поверхню і краю, поставте в морозилку на 10 хвилин, щоб глазур повністю застигла. Залишилися шоколадом зробіть фірмову напис на торті – «Sacher.» Дайте настоятися торту в холодильнику від 1,5 до 12 годин. Подавайте на плоскому круглому блюді цілком, розріжте при гостях рівним трикутними шматочками.