Шоколадний трюфель

Діамант французької кулінарії, символ розкоші і витонченого смаку. Ніжні цукерки в терпкуватий оксамитової оболонці з благородного темного шоколаду і ароматного какао – шоколадні трюфелі!

Складові:

  • Вершки – 125 мл
  • Чорний шоколад – 400 г
  • Вершкове масло – 25 г
  • Чорний чай з бергамотом – 1 пакетик
  • Какао-порошок – 150 г
  • Цукор – 140 г
  • Вода – 100 мл

Приготування:

Ганаш. У сотейнику прогрійте вершки 2-3 хвилини. Для більш пряного і насиченого аромату опустіть в вершки пакетик чаю з бергамотом.

Порада: замість пакетика чаю використовуйте м’яту, базилік, кава, ваніль.

Цукровий сироп. У сотейнику змішайте воду з цукром. Варіть до повного розчинення цукру, зніміть з вогню.

Шоколад подрібніть ножем до крихти. Додайте розтоплене вершкове масло, гарячий цукровий сироп і прогріті вершки. Змішайте всі інгредієнти віночком, не відриваючи його від дна. Маса повинна вийти гладкою і без грудочок. Відставте на 20 хвилин до повного охолодження.

Кухонну дошку застелите пергаментом, щоб шоколадний крем не прилипав до поверхні. Ганаш викладіть в кондитерський мішок і відсадити кульки діаметром 2-3 см. Заготовки поставте в холодильник на 15-20 хвилин.

Формування цукерок. Руки притрусіть цукровою пудрою, щоб шоколад не прилипав. З кожної заготовки скачайте кульку і знову поставте в холодильник на 10-15 хвилин. Кожну цукерку занурте в шоколадну глазур. Коли шоколад трохи загусне, обваляйте їх в какао.

Шоколадна глазур. Шоколад розламати на шматки і розтопіть на паровій бані.

Кожну цукерку покладіть в індивідуальну паперову розетку і викладіть на блюдо.