
Шоколадний трюфель
Приготування. Шоколадний трюфель
Діамант французької кулінарії, символ розкоші і витонченого смаку. Ніжні цукерки в терпкуватий оксамитової оболонці з благородного темного шоколаду і ароматного какао – шоколадні трюфелі!
Складові:
- Вершки – 125 мл
- Чорний шоколад – 400 г
- Вершкове масло – 25 г
- Чорний чай з бергамотом – 1 пакетик
- Какао-порошок – 150 г
- Цукор – 140 г
- Вода – 100 мл
Приготування:
Ганаш. У сотейнику прогрійте вершки 2-3 хвилини. Для більш пряного і насиченого аромату опустіть в вершки пакетик чаю з бергамотом.
Порада: замість пакетика чаю використовуйте м’яту, базилік, кава, ваніль.
Цукровий сироп. У сотейнику змішайте воду з цукром. Варіть до повного розчинення цукру, зніміть з вогню.
Шоколад подрібніть ножем до крихти. Додайте розтоплене вершкове масло, гарячий цукровий сироп і прогріті вершки. Змішайте всі інгредієнти віночком, не відриваючи його від дна. Маса повинна вийти гладкою і без грудочок. Відставте на 20 хвилин до повного охолодження.
Кухонну дошку застелите пергаментом, щоб шоколадний крем не прилипав до поверхні. Ганаш викладіть в кондитерський мішок і відсадити кульки діаметром 2-3 см. Заготовки поставте в холодильник на 15-20 хвилин.
Формування цукерок. Руки притрусіть цукровою пудрою, щоб шоколад не прилипав. З кожної заготовки скачайте кульку і знову поставте в холодильник на 10-15 хвилин. Кожну цукерку занурте в шоколадну глазур. Коли шоколад трохи загусне, обваляйте їх в какао.
Шоколадна глазур. Шоколад розламати на шматки і розтопіть на паровій бані.
Кожну цукерку покладіть в індивідуальну паперову розетку і викладіть на блюдо.