Шварцвальдський торт

Чудовий німецький п’янкий торт з вишнями. З ніжним кремом, ароматний і соковитий.

Складові:

Для бісквіта:

  • Борошно – 120 г
  • Какао – 2 ст.л.
  • Крохмаль – 1 ст.л.
  • Цукор – 175 г
  • Яйця – 8 шт
  • Вершкове масло – 40 г
  • Мелена мигдаль – 2 ч.л.
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Для просочення:

  • Вода – 130 мл
  • Цукор – 90 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Вишневий лікер – 2 ст.л.

Для вишневої начинки:

  • Вишні – 500 г
  • Крохмаль – 2 ст.л.
  • Лимонний сік – 1 ст.л.
  • Вишневий лікер – 2 ст.л.

Для крему:

  • Вершки – 700 мл
  • Цукор – 70-100 г
  • Загуститель – 10 г
  • Шоколад – 100 г
  • Вишні – 10 шт

Приготування:

Борошно змішайте з корицею, меленим мигдалем, какао порошком і розпушувачем. Білки збийте до густих піків, додайте дрібку солі. Жовтки розітріть з цукром до білого кольору. Додайте 1/3 білків і частинами сухі інгредієнти. Потім білки, що залишилися і розтоплене вершкове масло. Добре вимісити тісто. Форму для випікання змастіть вершковим маслом і присипте борошном. Вилийте бісквітне тісто у форму, випікайте 45 хвилин при 180 градусах. Готовий корж відокремте від форми, остудіть.

Просочення. У сотейнику змішайте воду, цукор, ванільний цукор. Доведіть до кипіння, проваріть 1 хвилину до повного розчинення цукру. Приберіть з вогню, дайте трохи охолонути. До охолодженої просочення додайте вишневий лікер.

Вишнева начинка. Змішайте вишневий і лимонний соки, цукор, доведіть до кипіння. Додайте квітка анісу на кілька секунд для аромату. Окремо змішайте крохмаль з соком і тонкою цівкою влийте в киплячий сироп. Варіть до загущення, додайте вишні без кісточок і лікер.

Крем. Вершки збийте з цукровою пудрою, додайте загущувач.

Остиглий корж розріжте на три однакових коржа. Використовуйте лише кожен корж просоченням. Перший корж змастіть тонким шаром крему, потім за допомогою кондитерського мішка нанесіть крем по колу, викладіть вишневу начинку. Другий корж змастіть просто кремом, накрийте третім коржем і покрийте весь торт кремом. Верхівку і боки торта присипте тертим шоколадом, прикрасьте кремом і вишнями. Настоюйте 12 годин.