
Скумбрія фарширована
Приготування. Скумбрія фарширована
Смачне, ситне і оригінальне блюдо з скумбрії, яке подають в кращих ресторанах світу.
Складові:
- Свіжоморожена скумбрія – 1 шт
- Цибуля – 1 шт
- Морква – 1 шт
- Болгарський перець – 1 шт
- Печериці – 200 г
- Твердий сир – 100 г
- Сметана – 1 ст.л.
- Часник – 3 зубчики
- Сіль
- Перець
- Майоран
- Фенхель
Приготування:
Зробіть невеликий надріз на тушці з боку голови і хвоста. Потім глибокої надріз уздовж хребта. За допомогою ножиць видаліть нутрощі, зябра і хребет. Середина риби збризніть лимонним соком і натріть сіллю. Зніміть чорну плівку, вона гірчить. Просушіть тушку паперовим рушником. Змастіть маслом, посоліть і змастіть видавленим часником.
Порада: рибу краще розморожувати, поставивши її на ніч, на нижню полицю холодильника. Таким чином, вона збереже форму і всі корисні соки. Експрес метод розморожування – в холодній підсоленій воді.
Гриби, перець і цибулю і наріжте кубиком, моркву і сир натріть на крупній тертці. Овочі і гриби обсмажте на оливковій олії до м’якості. Приправте спеціями за смаком, додайте сметану.
Нафаршируйте щільно рибу, присипте тертим сиром. Запікайте 20 хвилин при 180 градусах.