Скумбрія фарширована

Смачне, ситне і оригінальне блюдо з скумбрії, яке подають в кращих ресторанах світу.

Складові:

  • Свіжоморожена скумбрія – 1 шт
  • Цибуля – 1 шт
  • Морква – 1 шт
  • Болгарський перець – 1 шт
  • Печериці – 200 г
  • Твердий сир – 100 г
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Часник – 3 зубчики
  • Сіль
  • Перець
  • Майоран
  • Фенхель

Приготування:

Зробіть невеликий надріз на тушці з боку голови і хвоста. Потім глибокої надріз уздовж хребта. За допомогою ножиць видаліть нутрощі, зябра і хребет. Середина риби збризніть лимонним соком і натріть сіллю. Зніміть чорну плівку, вона гірчить. Просушіть тушку паперовим рушником. Змастіть маслом, посоліть і змастіть видавленим часником.

Порада: рибу краще розморожувати, поставивши її на ніч, на нижню полицю холодильника. Таким чином, вона збереже форму і всі корисні соки. Експрес метод розморожування – в холодній підсоленій воді.

Гриби, перець і цибулю і наріжте кубиком, моркву і сир натріть на крупній тертці. Овочі і гриби обсмажте на оливковій олії до м’якості. Приправте спеціями за смаком, додайте сметану.

Нафаршируйте щільно рибу, присипте тертим сиром. Запікайте 20 хвилин при 180 градусах.