Листкові сердечка з жюльєном з креветок

Інгредієнти:

Порції: 2
• листкове тісто – 400 г,
• перепелине або маленьке куряче яйце (для змащування тіста) – 1 шт
• для жюльєна
• креветки королівські (сирі) – 150-200 г,
• печериці – 200 г,
• цибуля ріпчаста – 1 шт,
• часник – 1 зубчик,
• вершки (33-35%) – 200-300 мл,
• біле сухе вино – 50 мл,
• рослинна + масло для смаження,
• сіль,
• мелений перець (білий, зелений або суміш 5-і перців)
Приготування:
Попередньо розморозьте в холодильнику куплене листкове тісто. Упаковку надріжте, тісто не виймайте, так воно не обвітритися. Або приготуйте самі домашнє тісто. Розкачайте не занадто тонко і за допомогою формочки у вигляді сердечка виріжте 4 заготовки. Потім формочкою меншого діаметру виріжте у двох заготовок серединки. Обрізки тіста не викидайте, а наріжте бажаної форми і спечіть, присипте цукром або пудрою. Вийдуть чудові слойки до чаю. Краї цілих сердечок змастіть яєчним білком, укладіть зверху обідки вирізаних сердечок і пригорніть, як би склеює їх, викладіть на деко, змочивши його водою або застеливши пергаментом. Перед випіканням змастіть обідки сердечок жовтком і випікайте в духовці при 200 градусах півгодини. Коли сердечка зарум’яняться і середника підніметься, ложкою примніть її, щоб вийшли кошики для начинки. Зробіть жульєн. Обсмажте поросяти, ягняти цибулю в рослинно-оливковій олії до готовності. Наріжте гриби тонким скибочкою і обсмажте в тій же сковороді, де смажилася цибуля. Випаруйте з грибів зайву рідину, за необхідності додайте трохи масла і перемішуйте. З’єднайте цибулю, гриби, влийте вино і випаруйте алкоголь. Потім додайте вершки і прокип’ятіть. Зверніть увагу на жирність вершків. Якщо соус виходить рідкуватим, то загустіть його за допомогою борошна. Попередньо покладіть креветки в холодильник. Це щадна розморожування для морепродуктів. Очистіть, видаліть чорну вену, наріжте кубиками. Викладіть креветки в соус і додати. Доведіть до смаку і готуйте на маленькому вогні до загусання. Для пікантності в соус додайте рубаний кріп і сир. У готові сердечка викласти ложкою жульєн і подавати гарячим.