Цибулевий пиріг листковий

Приготування. Цибулевий пиріг листковий

Чудовий домашній пиріг з вершковим смаком. Його добре їсти теплим, але можна і холодним. А продуктів зі списку вистачить на 1 круглий пиріг, діаметром 22 cм.

Інгредієнти:

  • листкове тісто –400-500 грам;
  • яйце – 3 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 3 шт. (великі);
  • твердий сир – 100 грам;</li
  • сметана – 4 стіл. ложки;
  • мелений чорний перець;
  • рослинне масло.

Цибулевий пиріг листковий. Приготування

Листковий цибульний пирогЕсли у вас заморожене листкове тісто, то розморозьте його попередньо (за 1,5 години). Очищений цибулю наріжте півкільцями, обсмажте в ростить. олії до рум’яного кольору. Поперчіть цибулю, поки він обсмажується. Окремо збийте яйця зі сметанкою, потім додати до них натертий на крупній тертці сир, гарненько перемішайте. Це буде заливка для пирога.

Візьміть своє розморожене тісто, 2/3 частини тесту потрібно розкачати і покласти у форму для випікання, формую невисокі бортики (3-4 см), зайве тісто треба обрізати. Потім викладіть на тісто обсмажену цибулю і рівномірно залийте його зверху яєчно-сирної заливкою. Загніть бортики тіста у напрямку до центру. Решту тіста акуратно наріжте смужками і викладіть поверх заливки хрест-навхрест, щоб вийшла сіточка. Цю сіточку можна змастити яєчним жовтком або залишками заливки. Заздалегідь розігрійте духовку до 220° і випікайте в ній пиріг близько півгодини.