Соковитий персиковий пиріг

Приготування. Соковитий персиковий пиріг

Ну, а як же обійтися без фруктових пирогів, літо – чудова пора, коли ви можете дозволити собі приготувати такий чудовий солодкий десерт.

Для тіста потрібні:
225 грам холодного масла;
2,5 склянки борошна;
по чайній ложці цукру і солі;
крижана вода (6-8 столових ложок).
Продукти для начинки:
1 збите яйце;
персики, 600-700 грам;
2 стол. ложки лимонного соку;
половина склянки борошна;
1 склянка цукру;
половина чайн. ложки меленої кориці;
1/4 чайн. ложки мускатного горіха, меленого;
1/4 чайн. ложки солі;
2 стол. ложки вершкового масла.
Для тіста охолоджуємо масло в морозилці 20 хвилин. Борошно, сіль, цукор змішуєте в кухонь. комбайні, кладіть охолоджене масло, збиваєте, поки тісто не прийме консистенцію пухкої крихти. Потроху вливаєте столовою ложкою крижану воду, не зупиняючи замішування, треба, щоб тісто схоплювалося. Після викладаєте тісто на стільницю, разминаете його вручну, ділите на два однакових шматочка, обмотайте диски тесту в хар. плівці, кладіть тісто в морозильну камеру (мінімальний час – 1 година). Тісто можливо тримати там до двох днів.
Діставши тісто з морозилки, один диск розкачайте на рівний тоненький коло, покладіть у форму для пирогів, змастіть збитим білком.
В одній мисці треба змішати нарізані персики і лимонний сік обережно деревян ложкою. В окремій мисці змішайте борошно, мускатн. горіх, корицю, сіль, цукор, додайте цю суміш до персикам, перемішайте, а потім викладіть на основу пирога, поверх покладіть два шматочки злив. масла. Розкачайте другий диск тіста, накрийте їм начинку, закріпивши краєчки виделкою (занурити її у взбит. білок), загинаючи нею по бортику пиріг, скріпивши з нижньою основою. Змастіть пиріг зверху залишилися у вас білком, виконайте кілька дірок в тесті для циркуляції повітря. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при 220° 10 хвилин, далі треба зменшити нагрів духовки до 175°, продовжувати пекти пиріг ще 35 хв. до темно-золотої скоринки.