Солоні огірки

Вони – прикраса будь-якого столу. Вони роблять ідеальним смак багатьох страв. Хрусткі і ароматні солоні огірки.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1,5 кг
  • Листя хрону – 2 шт
  • Листя вишні – 5 шт
  • Кріп – пучок
  • Листя смородини – 5 шт
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Запашний перець – 5 шт
  • Сіль – 100 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Вода – 3 л

Приготування. Солоні огірки

Порада: сорти для засолювання огірків: «Герман», «Конкурент», «Машенька», «Новий ніжинський», «Моравський корнішон».

Ретельно вимийте огірки. Залийте холодною водою на 1 годину, щоб вони стали хрусткими.
Листя промийте під проточною водою. На дно банки покладіть всі спеції і щільно укладіть огірки хвостиком вгору.

Порада: листя вишні і хрону гальмують розмноження бактерій і цільових грибків. Смородина надає огіркам пахощів, вишня – тонкого, ніжного аромату, кріп – освіжаючого смаку і запаху, хрін і часник – приємної гостроти.

Засипте сіллю і залийте холодною водою, не доходячи до країв банки 2-3 см. Закрийте капроновою кришкою і розмішайте сіль. Банки з огірками поставте в тепле темне місце на 3 дні, злегка прикривши кришкою.

Порада: темні місця – шафа, комора, під ліжком, у кухонному столі, у вимкненій духовці.

Розсіл з банки злийте в сотейник і прокип’ятіть. Присипте огірки гірчицею або додайте її, попередньо загорнувши в чисту бавовняну тканину. Поставте банку з огірками на металеву решітку і залийте киплячим розсолом.

Порада: для підставки годиться решітка для барбекю або від газової пічки, емальована миска або каструля.

Кришки прокип’ятіть 5 хвилин і щільно закрийте підготовлені банки з огірками. Переверніть банку догори дном і перевірте, щоб не витікала рідина. Накрийте ковдрою і залиште до повного охолодження. Після цього поставте на зберігання в темне прохолодне місце.