Суп з галушками

Зірка української кухні, блюдо з багаторічною історією, золотистий з насиченим ароматом м’яса і невагомими шматочками м’якого тесту, такий рідний і такий домашній – суп з галушками.

Інгредієнти:

  • Куряче стегно - 300 г
  • Картопля - 3-4 шт
  • Цибуля - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Сіль
  • Перець
  • Лавровий лист - 1 шт
  • Кріп - 10 гілочок
  • Зелена цибуля - 3 пера
  • Вершкове масло - 20 г
  • Рослинна олія - ​​40 мл
  • Для галушок:
  • Яйця - 1 шт
  • Борошно - 400 г
  • Сода - 0,5 ч.л.
  • Сіль - 0,5 ч.л.
  • Кефір (3,2%) - 250мл

Приготування. Суп з галушками

Курячий стегенце очистіть від шкури та жиру, зріжте м’ясо. Кістки відваріть для бульйону, посоліть трохи. Готові кістки відокремте від м’яса, м’ясо додайте в суп.

Порада: щоб бульйон був наваристим, кладіть кістки в холодну воду.

Картопля очистіть і наріжте кубиком, замочіть в холодній воді на 10 хвилин, щоб суп не був мутним. Потім додайте картоплю до бульйону.

Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на рослинно-вершковому маслі до прозорості, натріть моркву на дрібній тертці і додайте до цибулі. Протушкувати овочі на бульйоні, викладіть в суп.

Галушки. Змішайте кефір з яйцями, сіллю, содою і борошном. Замісити тісто і дайте йому «відпочити» 10 хвилин при кімнатній температурі.

Порада: не накривайте тісто плівкою – сода буде повільніше реагувати при поганому доступі кисню.

Щоб тісто не прилипало до ложки, зволожите її водою. Викладіть галушки в суп, після того як вони спливуть, варіть ще 2 хвилини. Додайте лавровий лист і спеції за смаком. У готовий суп додайте подрібнену зелень і дайте настоятися 15 хвилин.