Суп з галушками
Зірка української кухні, блюдо з багаторічною історією, золотистий з насиченим ароматом м’яса і невагомими шматочками м’якого тесту, такий рідний і такий домашній – суп з галушками.
Інгредієнти:
- Куряче стегно - 300 г
- Картопля - 3-4 шт
- Цибуля - 1 шт
- Морква - 1 шт
- Сіль
- Перець
- Лавровий лист - 1 шт
- Кріп - 10 гілочок
- Зелена цибуля - 3 пера
- Вершкове масло - 20 г
- Рослинна олія - 40 мл
- Для галушок:
- Яйця - 1 шт
- Борошно - 400 г
- Сода - 0,5 ч.л.
- Сіль - 0,5 ч.л.
- Кефір (3,2%) - 250мл
Приготування. Суп з галушками
Курячий стегенце очистіть від шкури та жиру, зріжте м’ясо. Кістки відваріть для бульйону, посоліть трохи. Готові кістки відокремте від м’яса, м’ясо додайте в суп.
Порада: щоб бульйон був наваристим, кладіть кістки в холодну воду.
Картопля очистіть і наріжте кубиком, замочіть в холодній воді на 10 хвилин, щоб суп не був мутним. Потім додайте картоплю до бульйону.
Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на рослинно-вершковому маслі до прозорості, натріть моркву на дрібній тертці і додайте до цибулі. Протушкувати овочі на бульйоні, викладіть в суп.
Галушки. Змішайте кефір з яйцями, сіллю, содою і борошном. Замісити тісто і дайте йому «відпочити» 10 хвилин при кімнатній температурі.
Порада: не накривайте тісто плівкою – сода буде повільніше реагувати при поганому доступі кисню.
Щоб тісто не прилипало до ложки, зволожите її водою. Викладіть галушки в суп, після того як вони спливуть, варіть ще 2 хвилини. Додайте лавровий лист і спеції за смаком. У готовий суп додайте подрібнену зелень і дайте настоятися 15 хвилин.