Стир фрай з курки з ананасами в кисло-солодкому соусі

Приготування. Стир фрай з курки з ананасами в кисло-солодкому соусі

Вишуканий спосіб приготування курячого філе, свідомо виграшно поєднуються з соковитими ананасами, а соус зможе вас приємно здивувати.

Рецепт розрахований на 6 порцій.
Інгредієнти:
Куряче філе – 800 грам;
Картопляний (кукурудзяний) крохмаль – 2 стіл. ложки;
Солодкий перець – 2 шт.;
Корінь імбиру – 2 стіл .ложки (нарубати дрібно);
Ананас – 350 грам (це десь половина невеликого ананаса).
Для соусу знадобляться:
Соєвий соус – 6 стіл. ложок;
Рисовий або яблучний оцет – 2 стіл. ложки;
Цукор – 1 стіл. ложка.
Перець нарізаємо тонкою соломкою, куряче філе – тонкими смужками, ананас – невеликими шматочками.
В окремій мисці для соусу змішуємо соус, оцет і цукор. Нарізане куряче Вілі посипаємо крохмалем так, щоб він покрив собою всі шматки.
Для обжарювання курячого філе візьміть місткий сотейник або воке, а якщо нічого такого немає, то підійде і звичайна глибока сковорода. У розігрітій сковороді на великому вогні в двох столових ложках рослинного масла частинами обсмажте філе куряче до золотистого кольору, кожну частину по 2 хвилини. Якщо ви використовуєте воке, то курячі смужки не повинні щільно прилягати один до одного, інакше вони будуть гаситися, а нам необхідно, що філе обжарилось.
Прибираємо з воке курку. Наступним там обсмажуємо, помішуючи, натертий імбир десь пів хвилини. Далі до імбиру додаємо нарізаний перець, знову ж помішуючи, продовжуємо обсмажувати ще 3 хвилини. Перець повинен стати хрустким і м’яким.
Потім кладемо назад куряче філе плюс ананаси, заливаємо готовим соусом. Прогріваємо наша страва, помішуючи, кілька хвилин. Найкраще такий рецепт поєднується з рисом. Так що приємного вам апетиту!