Фаршировані перці
Улюблені, з м’яким ароматним м’ясним фаршем, тушковані під подушкою сметанно-томатного соусу – фаршировані перці.
Інгредієнти:
- Болгарський перець - 1 кг
- Рис - 100 г
- Яловичина - 200 г
- Свинина - 200 г
- Морква - 1 шт
- Цибуля - 1 шт
- Петрушка - 2-3 гілочки
- Базилік - 2 гілочки
- Чебрець - 2 гілочки
- Часник - 1 шт
- Помідори - 3 шт
- Сметана - 100 мл
- Вершкове масло - 25 г
- Лимон - 1 шт
Приготування. Фаршировані перці
Очистіть перці від насіння, плодоніжки і перетинок, вимийте і висушіть. Закип’ятіть воду, додайте половинки лимона і ошпарити перці.
Порада: щоб перці не потріскалася під час фарширування, ошпарити їх в окропі 2 хвилини.
Начинка. Промийте рис до прозорої води, відваріть до напівготовності, посоліть. Додайте вершкове масло і остудіть.
Моркву і цибулю наріжте кубиками, обсмажте на олії. М’ясо пропустіть через м’ясорубку. З’єднайте фарш з овочами, потім додайте рис. Для аромату додайте рубану зелень і спеції за смаком.
Нафаршіруйте перці без гірки.
Овочева подушка. Перець наріжте кубиком, помідор – кружальцями, зубчики часнику роздушіть ножем.
На дно толстодонної каструлі викладіть перець, часник і помідори. Додайте гілочки базиліка і чебрецю. Викладіть фаршировані перці на овочеву подушку, залийте холодною водою на 2/3 висоти перців. Гасіть перці 40-50 хвилин на повільному вогні. За 15 хвилин до готовності додайте томатно-сметанний соус.
Порада: воду можна замінити рисовим відваром, м’ясним або овочевим бульйоном, молоком.
Томатно-сметанний соус. Свіжі помідори очистіть від шкірки. Зробіть хрестоподібні надрізи, опустіть в окріп на 1 хвилин і обдайте холодною водою. Перебити помідори занурювальним блендером. Сметану розведіть холодною водою, додайте помідорні масу, сіль, цукор, перець, часник за бажанням.