Свиняча рулька запечена з квашеною капустою

Свиняча рулька з розкішною золотистою скоринкою, з м’якими соковитими м’яском, така апетитна і ситна. Королева святкового столу, улюблене блюдо світової кінозірки Марлен Дітріх – свиняча рулька, запечена з квашеною капустою!

Складові:

  • свиняча рулька – 1,5-2 кг
  • часник – 6-7 зубчиків
  • корінь імбиру – 30 г
  • лавровий лист – 4 шт
  • перець горошком – 10 шт
  • гвоздика – 5-6 шт
  • мускатний горіх – ½ ч.л.
  • кардамон – 5 шт
  • сіль – 1 ст.л.
  • квашена капуста – 500 г
  • яблука – 2 шт
  • чорнослив – 10 шт
  • цибуля – 2 шт
  • соєвий соус – 70 мл
  • гірчиця – 10 г
  • чорний мелений перець – ¼ ч.л.

Приготування:

Свинячу рульку обсмаліте до золотистого кольору шкіри, потім ножем соскребите залишилися ворсинки. Вимийте м’ясо в холодній воді, так воно не зіпсується і залишиться соковитим, просушіть паперовим рушником.

Порада: в домашніх умовах для обсмаліванія використовуйте газову плиту, свічку або сухий спирт. У всіх випадках дотримуйтеся техніки безпеки.

Часник очистіть, розріжте на 4 частини, змішайте з сіллю. У рулька зробіть проколи ножем і нашпигуйте часником. Так вона Просолов рівномірно. Щільно обмотайте ниткою з усіх боків, нитка не дасть соку випаруватися і м’ясо після приготування буде соковитим. Рульку помістіть в каструлю, залийте окропом, додайте лавровий лист, перець горошком, кардамон, гвоздику, цибулю. Після закипання варіть на повільному вогні 1,5 години під закритою кришкою. Зніміть з рульки нитку. Форму застеліть фольгою і викладіть овочеву подушку, поставте рульку і полийте маринадом. Випікайте 10 хвилин при 250 градусах, потім 20 хвилин при 160 градусах. Готової рулька дайте настоятися від 30 хвилин до 2 годин. Подавайте на подушці з квашеної капусти, прикрасьте блюдо свіжими гілочками розмарину і чебрецю, а так же подайте зі свинячої рулькой помідори черрі.

Овочева подушка. Лук і яблука наріжте кубиком, чорнослив соломкою. Обсмажте цибулю до прозорості, додайте яблука, потім чорнослив. З’єднайте всі з квашеною капустою, затейте бульйоном і протушкувати 30 хвилин.

Порада: якщо ви замочіть чорнослив, при гасінні він перетвориться в кашу.

Маринад. Очистіть корінь імбиру, натріть на дрібній тертці. Змішайте соєвий соус, гірчицю, імбир, мускатний горіх, перець.