Свинячий шашлик, маринований в гранатовому соку

Приготування. Свинячий шашлик, маринований в гранатовому соку

Додамо трохи вишуканості приготування шашлику, просочений фруктово-овочевими соками, його смак стає просто незабутнім.

Інгредієнти:
свиняча шия – 1,5-2 кг;
ріпчаста цибуля – 2-4 шт.;
помідор – 2-4 шт.;
болгарський перець – 2-4 шт.;
свіжий гранатовий сік – 1 склянка;
зелень петрушки;
зелень базиліка;
гвоздика – 4-5 квіток;
мелений чорний перець, велика сіль.
Приготування:
Поріжте м’ясо на потрібні шматки, цибулю наріжте кільцями, зелень дрібно порубаєте. Для маринування використовуйте емальовану каструлю. Викладайте шарами таким чином: м’ясо, потім посипте його спеціями, потім – цибуля, слідом – зелень. Потім викладаєте знову м’ясо, спеції, цибуля, зелень, поки м’ясо не закінчиться. Поверх всіх шарами покладіть квіти гвоздики, потім залийте гранатовим соком, накрийте каструлю кришкою. М’ясо повинно 4 години маринуватися в прохолодному місці, через кожну годину перемішуйте вміст каструлі. Перед тим як починати готувати, за пів години, посоліть шашлик. На шампур нанизуйте м’ясо, чергуючи з кільцями помідорів, готуйте над вугіллям.