Свинячі реберця «Барбекю»

Неперевершені, ароматні і рум’яні свинячі реберця.

Складові:

  • Свинячі ребра – 1 кг

Для маринаду:

  • апельсиновий фреш – 1,5 склянки
  • помідори – 4 шт
  • соєвий соус – 4 ст.л.
  • цукор – 2 ст.л.
  • червоне сухе вино – ½ склянки
  • цибуля – 1 шт
  • рослинна олія – ​​2 ст.л.
  • перець чилі
  • чорний мелений перець

Приготування:

Маринад «Барбекю». Помідори розрізати на 4 частини, виріжте зерна, обсмажте 2 хвилини на сковороді. Обсмажені помідори протріть через сито. Видавіть сік з апельсинів, додайте соєвий соус, цукор, перетерті помідори, червоне сухе вино, сіль, рослинне масло, перець чилі. Збийте вінчиком до коричнево-жовтою емульсії. Потім додайте дрібно нарізану цибулю.

Ребра розріжте на шматочки, промийте та висушіть. Перед запіканням занурте кожен шматочок в маринад і втирайте спеції близько 5 хвилин. Потім поставте ребра під прес і маринують мінімум 2 години в холодильнику.

Порада: вибирайте свинячі ребра, кістка в яких товщиною 1 см. Так страва вийде соковитим, але нежирним. Готуйте ребра шматочками по 3-4 ребра, щоб вони не були сухими. Замариноване м’ясо зберігається в холодильнику 2 доби.

Форму застеліть фольгою, змастіть маслом і викладіть замариновані реберця кісточкою вгору. Перед запіканням присипте цукром, щоб вони придбали хрустку скоринку. Покладіть гілочки розмарину і випікайте при 160 градусах 45-60 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою, проткніть посередині і повинен витікати світлий прозорий сік.

Порада: чим щільніше лежать реберця в формі, тим більше соку вони виділяють. Для аромату в форму можна додавати трави, підкопчений бекон, яблука або сухофрукти. Якщо реберця виділяють мало соку, час від часу додавайте по 3-4 ст.л. гарячої води.