Свинячі реберця, запечені в духовці

Приготування. Свинячі реберця, запечені в духовці

Таке блюдо відмінно підійде і для повсякденного раціону, так і чудово впишеться в асортимент святкового застілля.

Інгредієнти:
свинячі реберця – 1,5 кг;
ріпчаста цибуля – 2 шт.;
мед – 2 стіл. ложки;
часник – 2 зубчики;
томатна паста – 2 стіл. ложки;
соєвий соус – 3-4 стіл. ложки;
корінь імбиру;
сіль, перець за смаком.
Свинячі реберця, запечені в духовкеРебрышки ретельно промити і нарізати шматками по 3-4 ребра в кожному. Складіть в сотейник дрібно нарізані часник, цибулю і корінь імбиру, влийте соєвий соус, мед і покладіть томатну пасту. Добре перемішайте і закип’ятіть соус, варіть, поки цибуля не стане м’яким. Потім подрібніть соус в однорідну масу блендером. Після змастіть реберця кулінарної пензликом, нехай постоять у маринаді пару годин. Запікайте в заздалегідь розігрітій до 160 ° духовці десь 1,5 години, періодично змащуючи їх соусом, що залишився. Якщо ви будете запікати ребра на решітці, то під ґратами поставте деко з водою, щоб жир з ребер капав туди. А якщо ви плануєте використовувати деко, то можете його застелити пергаментним папером або фольгою. Якщо в процесі готування м’ясо сильно підрум’янюється, то його можна накрити фольгою. Подавайте готові реберця з підігрітим залишилися соусом і свіжими овочами.