Свинячі щічки
Рум’яні, соковиті свинячі щічки з пікантною гостротою, запечені на ароматної подушці з овочів. Польський рецепт, де це блюдо вважається делікатесом.
Інгредієнти:
- Свинячі щічки - 1 кг
- Часник - 2 зубчики
- Картопля - 3 шт
- Морква - 1 шт
- Цибуля - 1 шт
- Болгарський перець - 1 шт
- Перець чилі - ¼ шт
- Брокколі - 250 г
- Кріп - 3 гілочки
- Масло - 20 мл
- Борошно - 40 г
- Сіль - 1 ч.л.
- Перець - 1 ч.л.
- Мускатний горіх - 3 г
- Коріандр - 3 г
- Сухий базилік - 3 г
- Лимон - 1 шт
Приготування. Свинячі щічки
Вимийте щічки і зріжте шкірку з 1 см сала, наріжте на шматочки 5х5 см.
Панірування. Змішайте борошно, сіль, чорний перець, мускатний горіх і коріандр. Запаніруйте кожен шматочок і обсмажте на добре розігрітій олії до золотистого кольору.
Часникова вода. Часник видавити через прес, змішайте з водою. Додайте сухий базилік і рубаний кріп. Часниковою водою полийте підсмажені щічки.
Овочева подушка. Цибулю, моркву і перець наріжте соломкою. Перець чилі очистіть від насіння і наріжте тонкими смужками. Картопля очистіть від шкірки і розрізати на 4 частини.
Брокколі необхідно розморозити і залийте водою з лимоном на 1 хвилину, щоб вона втратила свій колір в процесі приготування.
Змішайте всі підготовлені овочі, підсолити, викладіть на деко, застелене фольгою, в один шар. Зверху викладіть щічки, накрийте фольгою і запікайте при 180 градусах 1 годину. Зніміть фольгу і запікайте ще протягом 30 хвилин.
Запечені щічки викладіть на овочеву подушку, прикрасьте лавровими листками.