Сирники з журавлинним соусом

Дивовижно пишні, солодкі, особливі. Добре знайомі з дитинства. Повітряно-ніжні всередині, із золотистою скоринкою – сирники!

Складові:

  • Сир – 300 г
  • Яйця – 2 шт
  • Цукор – 100 г
  • Ізюм – 150 г
  • Борошно – 200 г
  • Кориця

Для журавлинного соусу:

  • Журавлина – 150 г
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Цедра лимона

Приготування:

Для початку замочіть родзинки в теплій воді на 20 хвилин. Сир перетріть через сито.

Порада: для приготування сирників вибирайте сухий і щільний сир. Ізюм замочуйте тільки теплою водою, щоб ягоди залишилися тугими, але м’якими.

Відокремте білок від жовтка. Білок поставте в холодильник. Жовток збийте з цукром. Охолоджені білки збийте з сіллю сухим чистим віночком.

Порада: щоб білки добре збили, їх необхідно охолодити 10-15 хвилин в холодильнику. Білки краще будуть збивати якщо додати дрібку солі. Замість сіль можна додати кілька крапель лимонного соку.

Ізюм викладіть на паперовий рушник і промокніть від зайвої вологи, додайте до сиру. Тонкою цівкою влийте жовтки, а потім білки. Для пишності сирну масу перемішайте знизу вгору. Для вишуканого аромату додайте корицю на кінчику ножа.

Порада: замість родзинок використовуйте подрібнені сухофрукти. Корицю можна замінити ваніллю або іншими прянощами за смаком.

Сформуйте сирники, обваляйте в борошні і смажте на добре розігрітій олії по 2 хвилини з кожного боку до золотистого кольору. Готові сирники перекладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки жиру.

Журавлиний соус. Свіжу журавлину потовкти, залити водою і поставити на вогонь. Проварити до м’якості ягоди і протерти через сито для однорідності соусу. Додайте цукор, цедру лимона доведіть до кипіння, зніміть з вогню, щоб журавлина не втратила вітаміни.