Сирно-картопляні палички

Приготування. Сирно-картопляні палички

Дуже смачна закуска, в хрусткій золотавій скоринці, вона так апетитно виглядає, а тепла тягуча сирна начинка робить це блюдо ніжним і приємним на смак.

Інгредієнти:
яйця – 2 шт.;
картопля – 5 шт. середнього розміру;
твердий сир – 100 грам;
панірувальні сухарі – 100 грам;
борошно – 2-3 стіл. ложки;
чорний мелений перець;
рослинна олія;
сіль;
коріандр, куркума;
кайенский перець, фенхель;
Прянощі вибирайте на свій смак або з рецепту.
Відваріть картоплю в мундирах, після очистіть його від шкірки, можна натерти на тертці або прокрутити на м’ясорубці. У картоплю вбийте яйця, додайте прянощі, підсолити за вашим смаком і гарненько перемішайте все. Потім всипте просіяне борошно, знову ретельно перемішайте.
Сир порізати на бруски. Формуйте картопляні палички з картопляної основи, вставляючи сирні бруски всередину. Отримані палички обваляйте в панірувальних сухарях, обсмажуйте в олії з 4-х сторін. Таким чином повинна вийти золотава скоринка.
Такі картопляні палички добре їсти або гаряченькими, або теплими з соусом на ваш смак. Можна використовувати тартар або ж сацебелі.