Сирний лаваш, запечений в духовці

Приготування. Сирний лаваш, запечений в духовці

Соковита і рум’яна сирна випічка не залишить вас байдужими. Це смачне, ситне блюдо з легким ароматом часникового соусу і зелені, які надають їй особливу пікантність.

Інгредієнти:
тонкий лаваш – 2-3 шт.;
сир сулугуні – 400-500 грам;
сиру Гауда – 150 грам;
яйце – 4 шт.;
кефір;
соус Часниковий”;
зелень, мелений чорний перець.

Сир сулугуні натріть на тертці. Візьміть 3 яйця і трохи їх збийте, додайте соус на свій смак, щоб додати пікантності, трохи кефіру і порізану зелень, все перемішуєте. Вилийте цю суміш у сир, отримана суміш повинна бути злегка рідкою, тому кефір додавайте обережно. Змастіть деко (форму для випікання) маслом і покладіть на нього лаваш таким чином, щоб краї лаваша звисали.
Тепер лаваш змастіть тонким шаром сирної начинки, поперчіть, накрийте зверху лавашем. Чергуйте начинку і лаваш, поки не закінчаться або те, або те. Останнім шаром повинен бути сирний, нанесіть його так, щоб він накрив звисаючі частини лаваша. Залишився 1 яйце трохи збийте і змастіть зверху, запікайте в духовці 25 хвилин при 180°. Потім вийміть деко і присипте лаваш тертим сиром Гауда. Знову поставте запікатися в духовку, але вже при 220° с до утворення золотистої скоринки зверху.