Тарт з персиками і заварним кремом

Складові:

на форму: 36х10 смд

ля пісочного тіста

• борошно – 357 г

• вершкове масло – 186 г

• цукрова пудра – 128 г

• мигдальна борошно – 46 г

• яйця – 65 г (1,5 шт)

для заварного тіста (можна приготувати половину порції)

• молоко – 125 мл,

• вода – 125 мл,

• вершкове масло – 100 г,

• борошно – 150 г,

• яйця – 3-4 шт,

• дрібка солі,

• цукор – 1/3 чайної ложки

для заварного крему

• молоко – 500 мл

• цукор – 160 г

• жовтки – 3 шт

• кукурудзяний крохмаль – 25-30 г

• вершкове масло – 50 г

• ванільний цукор

• персики (свіжі або консервовані) – 300 г

Приготування:

Пісочне тісто. Просійте борошно, пудру і мигдалеву борошно. Добре охолодіть масло і наріжте дрібними кубиками. Змішайте все за допомогою комбайна до піщаної крихти. З’єднайте крихту з яйцем, перемішайте. Присипте стіл борошном і викладіть тісто, руками замісити його і сформуйте кулю. Використовуйте гітарний лист або силіконовий килимок для розкочування. Помістіть тісто між килимками і від центру до країв розкачайте (5 мм товщина). Помістіть в холодильник на 4 години. З холодним тестом легше працювати і результат буде ідеальним. Охолоджене тісто викласти у форму, краї підрізати ножем. Знову поставити в холодильник.

Заварне тісто. Закип’ятити молоко з водою, маслом, сіллю і цукром. Постійно помішуючи всипати просіяне борошно. Варити на середньому вогні до щільної маси. По одному додавати яйця в остигле тісто. Добре вимісити до однорідності. Вилити тісто в кондитерський мішок і поставити в холодильник.

Заварний крем. Закип’ятити молоко з цукром (90г) і ванільним цукром на маленькому вогні. Дати охолонути, молоко просочиться ваніллю, і крем буде приємного смаку. Змішати сухі інгредієнти: цукор і крохмаль. Влити жовтки і довести суміш до однорідності. Підігріти молоко і влити тонкою цівкою до суміші, постійно помішуючи лопаткою. Потім довести до кипіння на невеликому вогні (1-2 хв.). Заварний крем протерти через сито або перебити блендером, щоб не було грудок, і додати масла. Остудити і викласти в кондитерський мішок.Дістати форму з пісочним тістом з холодильника і запекти в духовці до рум’яного кольору при 180 градусах. Полу готовий тарт остудити і залити частину заварного крему. Нарізати персик тонким скибочкою і обсушити за допомогою серветок. Викласти на крем. Залити залишилася частиною заварного крему і прикрасити бажаним малюнком з заварного тіста. У розігрітій до 180 градусів духовці випікати близько години. Тарт подавати порційно, попередньо охолодивши його.