
Нирки фламбе по-французьки
Феєричний сюрприз. Висока французька кухня у вас вдома. Ніжні і ароматні нирки, приготовані в живому полум’ї.
Інгредієнти:
- Телячі нирки - 500 г
- Коньяк - 150 мл
- Цибуля - 1 шт
- Часник - 1 зубчик
- Рослинна олія - 90 мл
- Борошно - 3 ст.л.
- Вершки - 4 ст.л.
- Вершкове масло - 20 г
- Сіль - 1 ч.л.
- Перець - 1 ч.л.
- Гірчиця в зернах - 1 ст.л.
- Молоко - 250 мл
- Сода - 1 ст.л.
Приготування. Нирки фламбе по-французьки
Нирки почистіть від прожилок і жиру, вичистіть від канальців, промийте. Залийте молоком і додайте соду, залиште на 2 години. Добре промийте від соди, просушіть. Наріжте нирки брусочками, посоліть і залиште просолюватись на 30 хвилин.
Запаніруйте нирки в борошні й обсмажте на середньому вогні. Додайте коньяк і підпаліть.
Порада: щоб мука рівномірно розподілилася по нирках, перед паніруванням висушіть їх. Для фламбування – звичайна металева сковорода або з керамічним покриттям.
Цибулю і часник дрібно наріжте, обсмажте на олії до прозорості, додайте до нирок, коли полум’я згасне. Далі додайте вершки, сіль, вершкове масло і гірчицю в зернах. Протушкувати під закритою кришкою 5-8 хвилин.