Нирки фламбе по-французьки

Феєричний сюрприз. Висока французька кухня у вас вдома. Ніжні і ароматні нирки, приготовані в живому полум’я.

Складові:

  • Телячі нирки – 500 г
  • Коньяк – 150 мл
  • Цибуля – 1 шт
  • Часник – 1 зубчик
  • Рослинна олія – ​​90 мл
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Вершки – 4 ст.л.
  • Вершкове масло – 20 г
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець – 1 ч.л.
  • Гірчиця в зернах – 1 ст.л.
  • Молоко – 250 мл
  • Сода – 1 ст.л.

Приготування:

Нирки очистіть від прожилок і жиру, вичистіть від канальців, промийте. Залийте молоком і додайте соду, залиште на 2 години. Добре промийте від соди, просушіть. Наріжте нирки брусочками, посоліть і залиште просолюється на 30 хвилин.

Запаніруйте нирки в борошні й обсмажте на середньому вогні. Додайте коньяк і підпаліть.

Порада: щоб мука рівномірно розподілилася по нирках, перед паніруванням висушіть їх. Для фламбування – звичайна металева сковорода або з керамічним покриттям.

Цибулю і часник дрібно наріжте, обсмажте на олії до прозорості, додайте до нирок, коли полум’я згасне. Далі додайте вершки, сіль, вершкове масло і гірчицю в зернах. Протушкувати під закритою кришкою 5-8 хвилин.