Томатний суп з квасолею і сосисками

Приготування. Томатний суп з квасолею і сосисками

Рецепт насиченого, ароматного томатного супу родом із сонячної Італії. Готувати його легко і приємно.

Інгредієнти:
бульйон з 2 курячих ніжок – 1-1.5 л;
сосиски – 5-7 шт.;
ріпчаста цибуля – 2 шт. (невеликі);
часник – 2-3 зубчики;
томати у власному соку – 1 банка;
консервована квасоля – 1 банка (біла або червона);
сушений базилік;
макарони (будь-які, тут «зірочки») – 1 жменя;
зелень петрушки;
сир пармезан;
оливкова олія;
сіль, чорний перець.
Сосиски порізати кружальцями по 1,5-2 см шириною, цибулю – дрібно. Потім обсмажте в каструлі на оливковій олії, поки цибуля не стане прозорим. Часник дрібно порубаєте, і додайте його в каструлю, смажте пару хвилин. Слідом виливайте вміст банки з томатами. Перемішайте і зніміть по можливості скоринки. Через кілька хвилин залийте продукти в каструлі курячим бульйоном, накриваємо кришкою і продовжуємо варити на маленькому вогні ще пів години.
Потім додаємо в суп квасоля, м’ясо з курячих ніжок, базилік і жменю макаронів «зірочок».
Акуратно посоліть, так як сосиски дадуть супу додаткову солоність. Поперчіть за смаком. Слідкуйте за зірочками, вони дуже швидко зваряться. Подавайте суп в красивій тарілці, посипайте тертим пармезаном і нарізаною петрушкою.