Торт «Черепаха»

Приготування. Торт «Черепаха»

Неймовірно апетитний і казково смачний – легендарний торт Черепаха!

Складові:

Для тіста:

  • Яйця – 7 шт
  • Цукор – 200 г
  • Борошно – 240 г
  • Сода – 1 ч.л.
  • Лимонна кислота – ½ ч.л.

Для крему:

  • Сметана – 400 мл
  • Вершкове масло – 200 г
  • Цукор – 200 г
  • Лимонний сік – 1 ч.л.

Для глазурі:

  • Какао – 40 г
  • Цукор – 200 г
  • Молоко – 150 мл
  • Вершкове масло – 100 г

Приготування:

Розділіть білки від жовтків. Міксером збийте жовтки з цукром до пишної піни. Білки збийте до стійких піків. Білкова піна утримує повітря в середині коржів під час випікання. Головне не перебити білки, а то коржики будуть плоскими. Частина збитих білків змішайте з жовтками і додайте лимонну кислоту. Просіяне борошно змішайте з содою. Додайте сухі інгредієнти в рідку суміш і другу половину білків. Акуратно перемішайте з верху вниз. Деко застеліть пергаментом і щедро присипте борошном. Отсадіте по 1 ч.л. тесту на деко. Випікайте 10 хвилин при 180 градусах. Готові коржики остудіть.

Порада: щоб тісто не розтікався, присипте деко борошном.

Крем для торта. У різних ємностях збийте сметану, цукор, лимонний сік і м’яке вершкове масло з цукром. Потім змішайте всі інгредієнти до стійких піків.

Шоколадна глазур. У сотейнику змішайте цукор з какао, влийте холодне молоко, доведіть до кипіння і проваріть 2-3 хвилини. Постійно помішуйте. Зніміть з вогню і додайте холодне вершкове масло. Дайте охолонути до кімнатної температури.

Порада: не покривайте торт гарячої глазур’ю, інакше на панцирі залишаться світлі плями.

Формування торта. Кожну заготовку занурте в крем і викладіть на блюдо у формі купола. Поставте в морозилку на 10 хвилин або в холодильник на 30 хвилин. Охолоджений торт покрийте густим шаром шоколадної глазурі. З’єднайте два коржика кремом – це буде голова черепахи. Ще два коржика розріжте навпіл – це лапи. Останньому коржики надайте форму трикутника – це хвіст. Деталі приєднаєте до панциру. Поставте на 30 хвилин в холодильник.

Порада: на одну «Черепаху» 25-30 заготовок печива.

Торт подавайте на стіл на великому круглому блюді, потім розріжте на порційні шматочки, як звичайний торт.