Торт «Дамські пальчики»

Складові:

  • Вода – 250 мл
  • Вершкове масло – 100 г
  • Сіль – 1/3 ч.л
  • Борошно – 100 г
  • Яйця – 4 шт
  • Сметана 25% – 500 г
  • Цукрова пудра – 200 г
  • Шоколад 72% – 50 г

Приготування:

Крем. На миску поставте сито і застеліть його марлею. Викладіть сметану, краї марлі зв’яжіть в вузол, підвести над каструлею стікати. Поставте в холодильник на 1 годину.

Порада: щоб сметанний крем вийшов густим і не розтікався, перед приготуванням підвісьте сметану, щоб пішла зайва рідина.

Холодну сметану збийте з цукровою пудрою 5 хвилин.

Порада: готовий крем повинен збільшитися в 1,5 рази і не стікати з віночка.

Тісто. У сотейник влийте води, додайте сіль і вершкове масло. Коли масло розтопиться всипте всю муку і починайте заварювати тісто. Готове тісто поставте охолоджуватися. По одному додайте яйця, вимішують до однорідної консистенції. Готове тісто має повільно спадати з ложки. Застеліть деко пергаментом, викладіть тісто в кондитерський мішок і відсадити смужки 8-9 см завдовжки. Хвостики приберіть мокрим пальцем. Випікайте 10 хвилин при 200º С, потім ще 10 хвилин при 150º С. На низ духовки поставте деко з водою, щоб був зайвий пар. Готові печива остудіть.

Порада: вода, яка випаровується з дека, допоможе «пальчикам» краще піднятися.

Формування торта. На дно рознімної форми викладіть крем, розрівняйте. Перший шар «пальчиків» обваляйте в кремі і щільно викладіть. Другий шар викладіть перпендикулярно першому. Другий шар не обвалюють в кремі. Верх покрийте сметанним кремом. Загорніть харчовою плівкою і поставте в холодильник на 2-3 години. Готовий торт дістаньте з форми, викладіть на блюдо. Краї змастіть кремом прикрасьте розтопленим шоколадом і карамельною спіраллю.