Торт Естерхазі

Приготування. Торт Естерхазі

Побалуйте своїх близьких знаменитим вишуканим тортом «Естерхазі». Найдорожчий і смачний торт Естерхазі з простих продуктів, які є в кожному холодильнику.

Складові:

  • Цукор – 1 ст.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Горіхи – 200 г
  • Кориця – 2 г
  • Яйця – 6 шт
  • Абрикосовий джем – 2 ст.л.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Молоко – 2 ст.
  • Вишнева наливка- 2 ст.л.
  • Масло – 50 г
  • Мигдальний стружка – 100 г
  • Білий шоколад – 1 плитка
  • Чорний шоколад – 1 плитка

Приготування торт Естерхазі:

Горіхи порубати ножем або перебити в блендері, змішайте з корицею. Білки збийте з цукром до м’яких піків. Частинами додавайте мелені горіхи в білки, перемішайте зверху вниз. Деко застеліть пергаментом. Тісто викладіть в кондитерський мішок і відсадити на пергамент два однакових кола. Випікайте коржі 7-10 хвилин при температурі 200 градусів. Таким чином, спечіть 6 коржів, остудіть при кімнатній температурі.

Крем. У сотейник влийте молоко, додайте цукор, нагрійте на середньому вогні, не доводячи до кипіння. Додайте ванільний цукор. Жовтки змішайте з борошном. Додайте кілька ложок гарячого молока, швидко змішайте, щоб яйця не встигли згорнутися. Потім яєчну масу тонкою цівкою влийте в молоко. Далі варіть на повільному вогні до стану крему, постійно помішуючи. Зніміть з вогню, додайте вершкове масло і наливку.

Формування торта. Кожен корж промажте кремом. На верхівку торта нанесіть джем.

Порада: для приготування їжі використовуйте абрикосовий, сливовий або будь-який інший джем.

Чорний і білий шоколад розтопіть на водяній бані. Розтопленим білим шоколадом покрийте торт. За допомогою кондитерського шприца чорним шоколадом намалюйте на поверхні торта спіраль, просуваючись від центру до країв. Кінчиком ножа розділіть спіраль на сегменти, щоб вийшла павутинка. Боки торта прикрасьте мигдальною стружкою. Дайте торту настоятися кілька годин і подавайте на великому блюді з кавовими напоями.