
Торт «Фразьє»
Приготування. Торт «Фразьє»
Вишуканий французький десерт. Дивовижний на смак, справжнє свято для шлунка. Один з найдорожчих десертів Франції. Святкове диво – торт «Фразьє».
Складові:
Для бісквіта:
- Яйця – 3 шт
- Яєчний жовток – 2 шт
- Цукор – 120 г
- Вершкове масло – 20 г
- Борошно – 120 г
Для крему:
- Молоко – 300 мл
- Яєчні жовтки – 3 шт
- Цукор – 100 г
- Борошно – 25 г
- Кукурудзяний крохмаль – 25 г
- Масло – 150 г
- Желатин – 5 г
Для сиропу:
- Цукор – 150 г
- Вода – 150 мл
- Ягідний лікер – 50 мл
Для меренги:
- Яєчний білок – 2 шт
- Вода – 40 мл
- Цукор – 120 мл
Приготування:
Бісквіт Женуаз. Трохи збийте яйця з цукром, поставте на водяну баню. Продовжуйте збивати до пишної білої стійкої маси. Потім за допомогою комбайна збийте масу на великих оборотах. Додайте розтоплене вершкове масло і двічі просіяне борошно в кілька прийомів.
Порада: перемішуйте інгредієнти лопаткою, щоб не втратити легкість десерту.
Роз’ємну форму змастіть вершковим маслом і притрусіть борошном. Викладіть тісто і випікайте 35-40 хвилин при 170ºС. Готовий корж остудіть при кімнатній температурі.
Крем муслін. Желатин замочити в холодній воді для набухання. Жовтки перебейте з цукром до світлої маси. Додайте борошно і кукурудзяний крохмаль. Молоко підігрійте на невеликому вогні, додайте цукор. Частина молока влийте в яєчну суміш, добре з’єднайте. Всю масу перелийте до другої частини молока і варіть на середньому вогні, постійно помішуючи, до загусання. У гарячий крем додайте набряклий желатин, вершкове масло, змішайте, накрийте харчовою плівкою до тіла і поставте в холодильник. Охолоджений крем змішайте зі збитим вершковим маслом.
Порада: желатин додасть крему стійку консистенцію і буде тримати форму десерту.
Сироп для просочення. У сотейнику змішайте воду, цукор. Як тільки сироп закипить, додайте ягідний лікер і зніміть з вогню.
Італійська меренга. Доведіть воду з цукром до кипіння, проваріть 1 хвилину. Збийте білки. Тонкою цівкою влийте сироп до білків, постійно помішуючи, остудіть.
Збірка торта. Відріжте верхівку остиглого бісквіта. Сам бісквіт розрізати на 2 коржі і виріжте кола з м’якої частини. Краї форми з високими бортами заповніть кремом, викладіть просочений корж, половинки полуниці щільно викладіть по краях стіни. Середину заповніть кремом і викладіть половинки полуниці, зверху накрийте просоченим коржем. Верх покрийте тонким шаром крему і поставте в холодильник на 30-40 хвилин. Охолоджений торт покрийте меренгою, прикрасьте полуницею і м’ятою.