Торт «Графські руїни»

Повітряний бісквіт, просочений ніжним сметанним кремом. Цей торт стане справжньою кулінарною сенсацією на вашій кухні.

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 шт
  • Цукор – 300 г
  • Борошно – 490 г
  • Сметана – 350 мл
  • Какао – 50 г
  • Сода – 5 г
  • Оцет – 5 мл
  • Вершкове масло – 15-20 г
  • Вершкове морозиво – 50-70 г
  • Волоські горіхи – 100 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Сіль – 2 г

Приготування. Торт «Графські руїни»

Яйця кімнатної температури збийте міксером на паровій бані, додайте цукор, ванільний цукор і продовжуйте збивати 3-4 хвилини до однорідної пишної маси світло-жовтого кольору. Додайте сметану і соду погашену оцтом. Рідку частину тіста розділіть на дві порції.

Порада: щоб тісто для коржів не було важким і густим, беріть сметану 15% жирності.

Змішайте просіяне борошно, сіль і ванільний цукор. Так само розділіть сухі частини на дві порції. В одну з них додайте какао для шоколадного коржа. Потім змішайте сухі і рідкі інгредієнти.

Форми для випікання застеліть пергаментом, змастіть дно маслом і викладіть два види тіста. Випікайте 40 хвилин при 180 градусах. Готові коржі охолодіть при кімнатній температурі, щоб вони стали щільнішими.

Порада: щоб коржі піднялися, ставте їх в добре розігріту духовку. Якщо шар бісквіта менше 2 см – випікайте 30 хв., якщо більше 3 см – 1 годину.

Сметанний крем. Розведіть крохмаль в холодному молоці і тонкою цівкою влийте в кипляче молоко. Сметану збийте з цукровою пудрою, додайте лимонний сік. Сметану з’єднайте з вистиглим крохмалем.

Глазур. На водяній бані розтопіть вершкове масло, додайте сметану і цукор. Коли цукор повністю розчиниться, додайте какао і варіть до закипання.

Повністю остиглі коржі розріжте вздовж на дві частини. На блюдо викладіть шоколадний корж і змажте підтавшим морозивом. Інші коржі розріжте на шматочки 3х3 см. Кожен просочіть кремом і викладіть в шаховому порядку. Полийте кремом, що залишився та шоколадною глазур’ю, прикрасьте горіхами. Поставте торт в холодильник 2 години.