Торт «Графські руїни»

Приготування. Торт «Графські руїни»

Повітряний бісквіт, просочений ніжним сметанним кремом. Цей торт стане справжньою кулінарної сенсацією вашого столу. 

Інгредієнти:
• Яйця – 3 шт
• Цукор – 300 г
• Борошно – 490 г
• Сметана – 350 мл
• Какао – 50 г
• Сода – 5 г
• Оцет – 5 мл
• Вершкове масло – 15-20 г
• Вершкове морозиво – 50-70 г
• Волоські горіхи – 100 г
• Ванільний цукор – 10 г
• Сіль – 2 г
Приготування:
Яйця кімнатної температури збийте міксером на паровій бані, додайте цукор, ванільний цукор і продовжуйте збивати 3-4 хвилини до однорідної пишної маси ясно-жовтого кольору. Додайте сметану і соду гашену оцтом. Рідку частину тіста розділіть на дві частини.
Порада: щоб тісто для коржів не було важким і густим, беріть сметану 15% жирності.
Змішайте просіяне борошно, сіль і ванільний цукор. Так само розділіть сухі частини на дві порції. В одну з порцій додайте какао, для шоколадного коржа. Потім змішайте сухі і рідкі інгредієнти.
Форми для випікання застелити пергаментом, змастіть дно маслом і викладіть два види тіста. Випікайте 40 хвилин при 180 градусах. Готові коржі охолодити при кімнатній температурі, щоб вони ущільнити.
Порада: щоб коржі піднялися, ставте їх в добре розігріту духовку. Якщо шар бісквіта менше 2 см – випікайте 30 хв., якщо більше 3 см – 1 годину.
Сметанний крем. Розведіть крохмаль в холодному молоці і тонкою цівкою влийте в кипляче молоко. Сметану збийте з цукровою пудрою, додайте лимонний сік. Сметану з’єднайте з остившім крохмалем.
Глазур. На водяній бані розтопіть вершкове масло, додайте сметану і цукор. Коли цукор повністю розчиниться, додайте какао і варити до закипання.
Повністю остиглі коржі розрізати вздовж на дві частини. На блюдо викладіть шоколадний корж і змажте талим морозивом. Інші коржі розрізати на шматочки 3х3 см Кожний шматочок просочити кремом і викладіть в шаховому порядку. Полийте кремом та шоколадною глазур’ю, прикрасити горіхами. Щоб торт краще просочився кремом, потримайте його в холодильнику 2 години.