Торт «Лебедине озеро»

Високий, ніжний, ароматний. Торт казка, торт мрія – лебедине озеро.

Інгредієнти:

  • Для бісквіта:
  • Яйця - 5 шт
  • Цукор - 200 г
  • Какао - 2 ст.л.
  • Розпушувач - 1 ч.л.
  • Кукурудзяний крохмаль - 100 г
  • Для крему:
  • Згущене молоко - 500 г
  • Вершкове масло - 400 г
  • Для тіста для вафлі:
  • Яйця - 1 шт
  • Цукрова пудра - 50 г
  • Вершкове масло - 40 г
  • Молоко - 35 мл
  • Борошно - 50 г
  • Крохмаль - 1 ч.л.
  • Для глазурі:
  • Вершкове масло - 100 г
  • Цукор - 100 г
  • Молоко - 100 мл
  • Какао - 100 г

Приготування. Торт «Лебедине озеро»

Для початку приваріть трохи згущене молоко. Опустіть в холодну воду і варіть 30 хвилин на повільному вогні.

Бісквіт. Збийте білки з цукром. Змішайте крохмаль, какао і розпушувач. Суху суміш просійте через дрібне сито в жовтки. Холодні білки збийте з цукром до стійких піків. Частинами додайте до жовтків, вилийте в форму, застелену пергаментом. Випікайте 30-35 хвилин при 180 градусах. Готовий бісквіт дістаньте з форми, остудіть.

Порада: беріть холодні яйця – вони краще збиваються. Не використовуйте картопляний крохмаль – він підходить тільки для пісочного тіста і киселю.

Тісто для вафлі. Вершкове масло розтопіть в сотейнику. Цукрову пудру розітріть з яйцем, додайте розтоплене масло, молоко, борошно і крохмаль. Деко застеліть пергаментом, розподіліть тісто по поверхні і випікайте при 160 градусах 5-7 хвилин.

Крем. Масло кімнатної температури збийте міксером до однорідного стану. Частинами додавайте приварене згущене молоко і продовжуйте збивати. Збивайте крем в цілому не більше 7 хвилин, інакше масло нагріється і розсиплеться. Затягніть готовий крем плівкою і поставте в холодильник.

Безе. Білки з цукром збийте до м’яких піків. Горіхи і вафлю подрібніть в крихту, з’єднайте з білками. Деко застеліть пергаментом, розподіліть тісто і випікайте при 160 градусах 25 хвилин. Потім залиште його на 1 годину остигати в духовці.

Глазур. У сотейнику розтопіть вершкове масло, додайте молоко, цукор, какао. Проваріть 2-3 хвилини до готовності, остудіть.

Формування торта. Бісквіт розрізати на 2 коржі. На тарілку викладіть бісквіт, промажте кремом, зверху викладіть безе, промажте кремом, потім знову безе з кремом і зверху бісквіт дном вгору. Промажте торт кремом з боків і тонким шаром зверху. Поставте в холодильник на 15 хвилин. Охолоджений торт покрийте другим шаром крему, починаючи з верхівки. Знову приберіть торт в холодильник на 15 хвилин. Покрийте глазур’ю верхівку торта.