Торт «Мурашник»

Повітряно хрусткий, просочений ніжним кремом із згущеного вареного молока торт «Мурашник».

Інгредієнти:

  • Борошно – 400 г
  • Вершкове масло – 200 г
  • Яйця – 1 шт
  • Мінеральна вода – 60 мл
  • Цукрова пудра – 100 г
  • Крохмаль – 20 г
  • Сіль – 1,5 г
  • Згущене молоко – 1 банка
  • Шоколад – 50 г
  • Мак – 17 г

Приготування. Торт «Мурашник»

Банку зі згущеним молоком поставте в сотейник і залийте холодною водою, щоб вона покривала банку на 2-3 см. Після закипання варіть на середньому вогні під закритою кришкою 1,5 години. Якщо вода википає, підливайте окріп, щоб не було перепаду температури.

Порада: якщо залити банку окропом, вона може розірватися. Не відкривайте гарячу банку, можете обпектися.

М’яке вершкове масло змішайте з цукровою пудрою, додайте жовток і мінеральну воду.

Порада: збивайте масло не довше 5 хвилин, інакше воно розшарується. Мінеральна вода зробить тісто більш пластичним.

Змішайте просіяне борошно, сіль, крохмаль. Частинами додайте до масла. Притрусіть стіл борошном, викладіть тісто і замісіть руками. Готове тісто розділіть на 4 частини, загорніть в плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин.

Деко застеліть пергаментом. Охолоджене тісто пропустітьчерез м’ясорубку і викладіть довільними смужками на деко. Випікайте 15 хвилин при 200 градусах.

Порада: замість м’ясорубки – терка, але тісто спочатку потримати в морозилці. Якщо в якомусь кутку духовки тісто підгорає, поставте туди миску з холодною водою.

Крем. Міксером збийте м’яке вершкове масло з відвареним згущеним молоком.

Порада: щоб масло не розшарувалося, згущене молоко повинне бути з ним однієї температури – кімнатної.

Остиглий корж подрібніть і змішайте з кремом. Викладіть на тарілку у формі конуса. Загорніть торт в харчову плівку і поставте в холодильник на 1 годину. Охолоджений торт посипте маком і тертим чорним шоколадом.

Порада: щільно загорнута плівка допомагає швидше ущільнити торт.