Торт «Мурашник»

Повітряно хрусткий, просочений ніжним кремом із згущеного вареного молока торт «Мурашник».

Інгредієнти:
• Борошно – 400 г
• Вершкове масло – 200 г
• Яйця – 1 шт
• Мінеральна вода – 60 мл
• Цукрова пудра – 100 г
• Крохмаль – 20 г
• Сіль – 1,5 м
• Згущене молоко – 1 банка
• Шоколад – 50 г
• Мак – 17 г
Приготування:
Банку зі згущеним молоком поставте в сотейник і залийте холодною водою, щоб вода покривала банку на 2-3 см. Після закипання варіть на середньому вогні під закритою кришкою 1,5 години. Якщо вода википає, підливайте окріп, щоб не було перепаду температури.
Порада: якщо залити банку окропом, вона вибухне. Не відкривайте гарячу банку, можете обпектися.
М’яке вершкове масло змішайте з цукровою пудрою, додайте жовток і мінеральну воду.
Порада: збивайте масло не довше 5 хвилин, інакше воно розшарується. Мінеральна вода зробить тісто пластичним.
Змішайте просіяне борошно, сіль, крохмаль. Частинами додайте до масла. Притрусіть стіл борошном, викладіть тісто і замісіть руками. Вимішане тісто розділіть на 4 частини, загорніть в плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин.
Деко застеліть пергаментом. Охолоджене тісто пропустити через м’ясорубку і викладіть довільними смужками на деко. Випікайте 15 хвилин при 200 градусах.
Порада: замість м’ясорубки – терка, але тісто спочатку потримати в морозилці. Якщо в якомусь кутку духовки тісто підгорає, поставте туди миску з холодною водою.
Крем. Міксером збийте м’яке вершкове масло з відвареною згущеним молоком.
Порада: щоб масло не розшарувалося, згущене молоко повинне бути з ним однієї температури – кімнатної.
Остиглий корж подрібніть і змішайте з кремом. Викладіть на тарілку у формі конуса. Загорніть торт в харчову плівку і поставте в холодильник на 1 годину. Охолоджений торт посипте маком і тертим чорним шоколадом.
Порада: щільно загорнута плівка допомагає швидше склеїти мурашник.