Торт Наполеон”

Безліч тонких коржів з ніжним заварним кремом, який має ванільно-вершковий присмак. Саме такий Наполеон мріє приготувати кожна хазяйка.

Складові:

Для тіста:

  • Маргарин – ¾ пачки
  • Яйце – 1 шт
  • Молоко 3,2% – 1 стакан
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Борошно – 500 г

Для заварного крему:

  • Жовтки – 6 шт
  • Цукор – 450-500 г
  • Вершкове масло – 300 г
  • Молоко 3,2% – 3 л
  • Картопляний крохмаль – 5 ст.л.
  • Ванільний цукор – 2 пакетики

Приготування:

Крем. Молоко поставте закипати на вогонь.

Порада: не готуйте крем для торта в емальованому посуді. Молоко має жирні кислоти, які прилипають до емальоване покриття каструлі, тому молоко підгорає.

Відокремте білки і жовтки. Віночком збийте жовтки з цукром до однорідної текстури. Починайте додавати поступово в гаряче молоко, щоб не було грудочок. Крохмаль розведіть з холодним молоком, ванільним цукром. Як тільки молочно-яєчна суміш почне кипіти, вводите молочно-крохмальну суміш. У остиглий крем додайте вершкове масло кімнатної температури.

Порада: якщо під час приготування крему використовувати тільки жовтки, то заварний крем вийде більш насиченим.

Тісто. Яйце розітріть з цукром, влийте молоко кімнатної температури, додайте соду погашену оцтом. Додайте просіяне борошно і вимісити тісто до однорідної пластичної маси. Подпиліть поверхню борошном, частину тіста розкачайте в ковбаску і розділіть на 32 рівних шматочка. Кожен шматочок розкачайте в пласт товщиною 1-2 мм. Викладіть один пласт на розігрітий лист і випікайте 2-3 хвилини при 200 градусах. Таким чином, випікайте всі інші коржі.

Порада: щоб при розкочування корж не прилипав до поверхні столу, потрібно щедро присипати його борошном. Готовий корж краще просочиться кремом, якщо його діаметр буде 30-35 см. Витяжний тісто дуже швидко випікається, тому при тривалому випіканні може згоріти. Щоб готовий корж не втратила форму, легенько струсіть його з дека на піднос, а не знімайте його руками.

Формування торта. На плоску поверхню викладайте коржі, і кожен шар промазуйте кремом по 2-3 ст.л. Поверхня притрусіть крихтою з коржів, викладіть горіхи і листочки м’яти.

Порада: щоб «Наполеон» за класичним рецептом став більш м’яким і ніжним, його необхідно витримати в холодному місці 8 годин.