Торт «Павлова»

Повітряне, хрустке, схоже на білі перлини безе!

Складові:

  • Білки – 3 шт
  • Цукрова пудра – 150 г
  • Кукурудзяний крохмаль – ¼ ч.л.
  • Лимонний сік – 0,5 ч.л.

Для крему:

  • Яйця – 2 шт
  • Цукор – 100 г
  • Лимонний сік – 3 ст.л.
  • Цедра лимона – 2 ч.л.
  • Вершки – 200 г

Приготування:

Змішайте кукурудзяний крохмаль і цукрову пудру (пропорції 2: 1) і обваляйте заморожену вишню і малину. Поставте в холодильник для делікатного розморожування, щоб ягоди не втратили багато соку.

Порада: кукурудзяний крохмаль в 2 рази краще, ніж картопляний, утримує вологу.

Відокремте білки від жовтків. Використовуйте яйця кімнатної температури. Білки збийте до стійких піків, під час збивання додайте лимонний сік. Якісно збиті білки повинні тягнуться за віночком. Потім порційно додавайте цукрову пудру і продовжуйте збивати на невеликій швидкості, щоб пудра краще з’єдналася з пористою структурою. В кінці додайте кукурудзяний крохмаль, для тягучість.

Порада: щоб білки швидко збивалися, посуд повинна бути чистою і сухою, без слідів жиру.

Деко застеліть пергаментом, відсадити коло діаметром 15 см, товщиною 3 см. Випікайте при температурі 100 градусів 1 годину. Для циркуляції повітря в духовці, дверцята трохи відкрийте. Коли корж приготуватися, залиште його в вимкненій духовці до охолодження.

Лимонний крем. Яйця перетріть з цукром до однорідного стану, додайте лимонний сік і цедру лимона. Продовжуйте збивати крем на водяній бані, щоб він загус. Варіть до гладкої медової текстури. Зніміть з вогню, остудіть.

Вершки збийте міксером до м’яких піків.

Формування торта. Корж викладіть на блюдо, в центр крем, зверху розподіліть рівним шаром збиті вершки. Прикрасьте ягодами і притрусіть цукровою пудрою.