Торт «Пляцок»

Приготування. Торт «Пляцок»

Неймовірно красивий святковий торт швидко і дешево.

Інгредієнти:

• Яйця – 9 шт
• Цукор – 350 г
• Ванільний цукор – 10 г
• Борошно – 280 г
• Розпушувач – 1 ст. л.
• Рослинна олія – 200 мл
• Какао – 1 ст. л.
• Вишневий сік – 100 мл
• Мак – 1 ст. л.
• Сир – 300 г
• Вершки – 100 мл
• Желатин – 1 ст. л.
• Желе – 300 г
Приготування:
Яєчні білки збийте в круту піну, поступово додайте цукор і ванільний цукор. Розпушувач змішайте з просіяним борошном і з’єднайте зі збитими білками. Продовжуючи вимішувати на повільних обертах, додайте рослинне масло.
Порада: не використовуйте нерафінована олія, воно додасть торту присмак насіння.
Вимішане тісто розділіть на 4 рівні частини. У першу частину додайте злегка збиті білки і 2 ст. л. борошна. У другу частину – мак. У третю – какао, в четверту – вишневий сік і 0,5 ст. л. борошна. Форму для випікання застелити пергаментом і в центр по порядку виливайте по 2 ст. л. кожного виду тесту в довільному порядку. Випікайте 45 хвилин при 180 градусах. Готовий корж остудіть при кімнатній температурі.
Заздалегідь приготуйте різнокольорове желе і розріжте його на кубики. Желатин замочіть холодною водою. Сир змішайте з вершками до однорідної густої маси, додайте цукор, желатин і кубики желе.
Порада: так само замість сиру використовуйте сир рікотта або маскарпоне. Замість желе – цукати, свіжі фрукти.
Остиглий корж розріжте навпіл. Дно коржа помістіть в роз’ємну форму, вилийте начинку і накрийте другим коржем. Поставте в холодильник на 2 години для охолодження.