Торт «Пляцок»

Неймовірно красивий святковий торт швидко і дешево.

Інгредієнти:

  • Яйця – 9 шт
  • Цукор – 350 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Борошно – 280 г
  • Розпушувач – 1 ст.л.
  • Рослинна олія – 200 мл
  • Какао – 1 ст. л.
  • Вишневий сік – 100 мл
  • Мак – 1 ст.л.
  • Сир – 300 г
  • Вершки – 100 мл
  • Желатин – 1 ст.л.
  • Желе – 300 г

Приготування. Торт «Пляцок»

Яєчні білки збийте в круту піну, поступово додайте цукор і ванільний цукор. Розпушувач змішайте з просіяним борошном і з’єднайте зі збитими білками. Продовжуючи вимішувати, додайте рослинне масло.

Порада: не використовуйте нерафіновану олію, вона надасть торту присмак насіння.

Вимішане тісто розділіть на 4 рівні частини. У першу частину додайте злегка збиті білки і 2 ст.л. борошна. У другу частину – мак. У третю – какао, в четверту – вишневий сік і 0,5 ст.л. борошна. Форму для випікання застеліть пергаментом і в центр виливайте по 2 ст.л. кожного виду тіста в довільному порядку. Випікайте 45 хвилин при 180 градусах. Готовий корж остудіть при кімнатній температурі.

Заздалегідь приготуйте різнокольорове желе і розріжте його на кубики. Желатин залийте холодною водою. Сир змішайте з вершками до однорідної густої маси, додайте цукор, желатин і кубики желе.

Порада: так само замість сиру використовуйте сир рікотта або маскарпоне. Замість желе – цукати, свіжі фрукти.

Остиглий корж розріжте навпіл. Дно коржа помістіть в роз’ємну форму, вилийте начинку і накрийте другим коржем. Поставте в холодильник на 2 години для охолодження.