
Торт «Пляцок»
Неймовірно красивий святковий торт швидко і дешево.
Інгредієнти:
- Яйця – 9 шт
- Цукор – 350 г
- Ванільний цукор – 10 г
- Борошно – 280 г
- Розпушувач – 1 ст.л.
- Рослинна олія – 200 мл
- Какао – 1 ст. л.
- Вишневий сік – 100 мл
- Мак – 1 ст.л.
- Сир – 300 г
- Вершки – 100 мл
- Желатин – 1 ст.л.
- Желе – 300 г
Приготування. Торт «Пляцок»
Яєчні білки збийте в круту піну, поступово додайте цукор і ванільний цукор. Розпушувач змішайте з просіяним борошном і з’єднайте зі збитими білками. Продовжуючи вимішувати, додайте рослинне масло.
Порада: не використовуйте нерафіновану олію, вона надасть торту присмак насіння.
Вимішане тісто розділіть на 4 рівні частини. У першу частину додайте злегка збиті білки і 2 ст.л. борошна. У другу частину – мак. У третю – какао, в четверту – вишневий сік і 0,5 ст.л. борошна. Форму для випікання застеліть пергаментом і в центр виливайте по 2 ст.л. кожного виду тіста в довільному порядку. Випікайте 45 хвилин при 180 градусах. Готовий корж остудіть при кімнатній температурі.
Заздалегідь приготуйте різнокольорове желе і розріжте його на кубики. Желатин залийте холодною водою. Сир змішайте з вершками до однорідної густої маси, додайте цукор, желатин і кубики желе.
Порада: так само замість сиру використовуйте сир рікотта або маскарпоне. Замість желе – цукати, свіжі фрукти.
Остиглий корж розріжте навпіл. Дно коржа помістіть в роз’ємну форму, вилийте начинку і накрийте другим коржем. Поставте в холодильник на 2 години для охолодження.