Торт «Пташине молоко»

Складові:

Для коржа:

  • Яйця – 4 шт
  • Цукор – 1 стакан
  • Борошно – 1 склянка
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.

Для суфле:

  • Молоко – 1 стакан
  • Вершкове масло – 300 г
  • Яйця – 10 шт
  • Цукор – 1 стакан
  • Желатин в гранулах – 40 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л.
  • Цукор ванільний 3 ч.л.
  • Лимон – 1 шматочок

Для глазурі:

  • Чорний шоколад – 200 г
  • Вершкове масло – 50 г

Приготування:

Яйця з цукром збийте до пишної піни лимонного кольору. Додайте ванільний цукор і продовжуйте збивати до повного його розчинення. Потроху всипати борошно і продовжуйте збивати. Форму застеліть пергаментом, змастіть рослинною масло і вилийте тісто. Кілька разів постукайте формою об стіл, щоб випустити бульбашки повітря. Випікайте 20 хвилин при 200 градусах. Духовку, під час випікання, що не відкривайте! Готовий корж залиште в вимкненій духовці до охолодження.

Порада: щоб корж піднявся, форма, в яку потрібно викласти тісто, повинна бути кімнатної температури.

Суфле. Відокремте білки від жовтків. Кукурудзяний крохмаль розведіть в невеликій кількості води. Якщо додати крохмаль в сухому вигляді, він повністю не розчинитися і утворюються грудочки. Збивайте жовтки, поступово додаючи цукор і ванільний цукор. До збитим жовтків влийте молоко і розчинений крохмаль. Варіть крем на водяній бані, постійно помішуючи, до тягучою медової консистенції. Зніміть з вогню, остудіть. Додайте м’яке вершкове масло.

Желатин замочити у воді кімнатної температури. Потім варите на водяній бані до повного розчинення. Білки збийте до пишної піни, потім частинами додавайте цукор і лимонний сік. Тонкою цівкою влийте желатин.

Порада: щоб білки краще збивалися, додайте дрібку солі. Лимонний сік додасть суфле яскраво-білий колір і глянець.

Вмішайте білки в крем. Корж дістаньте з форми і розрізати вздовж на дві рівні частини. Одну половину бісквітного коржа укладіть в форму, залийте кремом, накрийте другим коржем. Залиште застигати на 4 години в холодильнику.

Порада: щоб корж рівно розрізався, використовуйте пекарську нитку. Пишний корж можна розрізати на 3 частини, одна з них буде прошарком між суфле.

Шоколадна глазур. Чорний шоколад розтопіть на паровій бані, додайте вершкове масло.

Охолоджений торт дістаньте з форми, покрийте шоколадною глазур’ю. Поставте на 30 хвилин в холодильник. Торт перекладіть на блюдо, присипте цукровою пудрою і прикрасьте волоськими горіхами.