Торт «П’яна вишня»

Приготування. Торт «П’яна вишня»

Народний улюбленець. Шоколадний, повітряний з ніжним вершковим кремом, в якому тонуть соковиті вишні – торт «П’яна вишня».

Складові:

  • Яйця – 6 шт
  • Борошно – 200 г
  • Цукор – 450 г
  • Ванільний цукор – 15 г
  • Какао – 50 г
  • Заморожена вишня без кісточок – 350 г
  • Коньяк – 350 мл
  • Молоко 3,2% – 150 мл
  • Вершкове масло – 210 г
  • Чорний шоколад 70% – 300г

Приготування:

Для початку розігрійте духовку до 180 градусів, підготуйте форму, застеліть пергаментом і дно змастіть вершковим маслом, поставте в холодильник.

Тісто. Окремо збийте жовтки і білки з цукром і ванільним цукром. З’єднайте білки з жовтками, вимісити до однорідної світло-жовтої маси. Додайте просіяне борошно з какао. Готове тісто має капати важкими краплями з лопатки. Вилийте тісто в охолоджену форму, постукайте формою об стіл, щоб вийшов зайве повітря, і в бісквіті не було пустот. Поставте запікатися на 30 хвилин. Дістаньте бісквіт з форми, остудіть.

Попередньо на паровій бані необхідно розморозити вишню протягом 10 хвилин. Потім перекладіть в миску і залийте коньяком, залиште на 12 годин. Процідіть через сито, поверхня засипте цукром.

Порада: щоб вишня в торті була соковитою і не втратила форму, розморожувати її на паровій бані.

Крем Шарлотт. У сотейнику розітріть яйця з цукром. М’яке вершкове масло збийте міксером в пухку масу. Молоко доведіть до кипіння, додайте ванільний цукор. Тонкою цівкою влийте молоко в яєчну суміш, постійно перемішуючи, проваріть 5 хвилин. Перелийте крем в миску, накрийте плівкою до тіла. Остудіть крем перед змішуванням з маслом, інакше масло розтопиться і крем розсиплеться. Частинами додайте заварену суміш до масла і збийте міксером. Змішайте з м’якоттю бісквіта.

Порада: додайте в крем м’якоть бісквіта, щоб торт не був занадто жирним.

Глазур. Шоколад розтопіть на паровій бані, додайте молоко.

Формування торта. Зріжте верхівку коржа і видаліть м’якоть. Просочіть корж коньячно-вишневим сиропом, викладіть крем, потім шар вишень, накрийте бісквітної кришечкою і покрийте глазур’ю, прикрасьте шоколадною стружкою. Поставте в холодильник на 3 години.

Порада: щоб торт зберігав форму, перед листкове кремом необхідно зрізати верх і вийняти м’якоть. Щоб вишні не пустили сік, викладайте крем, а зверху вишні.