Торт «Веселка»
Торт Веселка – побалуйте дітей казковим дивом. Приготуйте справжню веселку у себе на кухні завдяки простим доступним продуктам.
Інгредієнти:
- Сік бурака - 2-3 ст.л.
- Сік моркви - 2-3 ст.л.
- Пюре шпинату - 2-3 ст.л.
- Сік чорниці - 2-3 ст.л.
- Сік ожини - 2-3 ст.л.
- Яєчний жовток - 1 шт
- Борошно - 3,5 ст.
- Цукор - 1,5 ст.
- Ванільний цукор - 1 ч.л.
- Цукрова пудра - 2 ст.л.
- Масло - 75 г
- Рослинна олія - 1,5 ст.л.
- Яєчні білки - 2 шт
- Молоко - 1,5 ст.
- Йогурт - 0,5 ст.
- Вершки - 2 ст.
- Розпушувач - 2 ч.л.
- Сіль
- Сода
Приготування. Торт «Веселка»
Тісто. Білки з частиною цукру збийте в щільну піну. Потім збийте м’яке вершкове масло з цукром і рослинним маслом, додайте йогурт. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем і содою. Додайте сухі інгредієнти до олійно-йогуртової маси, тепле молоко і білки. Тісто має бути пухким і повітряним. Готове тісто розділити на 6 частин і в кожну частину додайте по 2-3 ст.л. натурального барвника. Викладіть тісто в форми і випікайте при 175 градусах 15 хвилин.
Порада: щоб коржі вийшли однакового розміру, форми для випікання зробіть з декількох шарів фольги.
Крем. Охолоджені вершки, жирністю не менше 33%, збийте з цукровою пудрою і ванільним цукром.
Формування торта. Промажте кожен корж кремом, укладаючи по квітам веселки. Борти змастіть кремом, прикрасьте ягодами.