Торт «Веселка»

Торт Веселка – побалуйте дітей казковим дивом. Приготуйте справжню веселку у себе на кухні завдяки простим доступним продуктам.

Складові:

  • Сік бурака – 2-3 ст.л.
  • Сік моркви – 2-3 ст.л.
  • Пюре шпинату – 2-3 ст.л.
  • Сік чорниці – 2-3 ст.л.
  • Сік ожини – 2-3 ст.л.
  • Яєчний жовток – 1 шт
  • Борошно – 3,5 ст.
  • Цукор – 1,5 ст.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Цукрова пудра – 2 ст.л.
  • Масло – 75 г
  • Рослинна олія – ​​1,5 ст.л.
  • Яєчні білки – 2 шт
  • Молоко – 1,5 ст.
  • Йогурт – 0,5 ст.
  • Вершки – 2 ст.
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Сіль
  • Сода

Приготування. Торт Веселка:

Тісто. Білки з частиною цукру збийте в щільну піну. Потім збийте м’яке вершкове масло з цукром і рослинним маслом, додайте йогурт. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем і содою. Додайте сухі інгредієнти до олійно-йогуртової маси, тепле молоко і білки. Тісто має бути пухким і повітряним. Готове тісто розділити на 6 частин і в кожну частину додайте по 2-3 ст.л. натурального барвника. Викладіть тісто в форми і випікайте при 175 градусах 15 хвилин.

Порада: щоб коржі вийшли однакового розміру, форми для випікання зробіть з декількох шарів фольги.

Крем. Охолоджені вершки, жирністю не менше 33%, збийте з цукровою пудрою і ванільним цукром.

Формування торта. Промажте кожен корж кремом, укладаючи по квітам веселки. Борти змастіть кремом, прикрасьте ягодами.