Торт-суфле з мандаринами і шампанським

Приготування. Торт-суфле з мандаринами і шампанським

Вишуканий французький десерт з ніжного суфле обов’язково порадує вас на будь яке свято.

Інгредієнти:
• Вершкове масло – 150 г
• Цукор – 230 г
• Яйця – 3 шт
• Ванільний цукор – 2 уп.
• Сіль – щіпка
• Розпушувач – 1 ч. л.
• Борошно – 125 г
• Крохмаль – 25 г
• Желатин – 12 г
• Сметана – 250 г
• Шампанське – 250 мл
• Вершки 30% – 200 мл
• Мандарини – 500 г
Приготування:
Змішайте просіяне борошно, картопляний крохмаль, розпушувач. Вершкове масло розітріть з цукром і ванільним цукром до однорідної консистенції. Потім по одному додайте яйця і перемішуйте. Далі змішайте підготовлені сухі і мокрі інгредієнти, додайте щіпку солі.
Порада: якщо ви використовуєте чистий ванілін, то його необхідно брати на кінчику ножа, щоб він не гірчив у страві.
Форму застелити пергаментом, змастіть маслом і викладіть замішане тісто, розподіліть по формі. Випікайте 20-30 хвилин при 180 градусах. Готовність коржа перевіряйте дерев’яною шпажкою. Готовий корж остудіть при кімнатній температурі.
Мандариновий сироп. Мандарини очистіть від шкірки і розберіть на часточки. Викладіть в сотейник, додайте цукор і воду, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
Суфле. Желатин залийте шампанським, додайте остиглий мандариновий сироп. Збийте сметану з цукром, ванільним цукром і вершками. Влийте желатин і шампанське. У сметанне желе додайте кілька часточок мандарина і поставте охолоджуватися в холодильник на нижню полицю.
Вилийте охолоджене суфле на остиглий корж і відправте на 20 хвилин у холодильник для застигання.
Желе. Нагрійте сироп з мандаринів, всипте желатин і змішайте.
Коли суфле застигне, покрийте його желе і прикрасьте довільно мандаринами. Поставте в холодильник до повного застигання на 2-3 години.