Царські плюшки

Найніжніші в світі солодкі булочки з золотистоцукрової скоринкою і ідеальними шарами пишного тіста!

Складові:

  • Молоко – 250 мл
  • Цукор – 400 г
  • Дріжджі – 20 г
  • Вершкове масло – 300 г
  • Яйця-3 шт
  • Борошно – 540-600 г
  • Крохмаль – 75 г
  • Сіль – 2 г
  • Рослинна олія – ​​50-70 мл
  • Ванільний цукор – 40 г
  • Кориця – 30 г
  • Мускатний горіх- 5 г
  • Кардамон – 5 г

Приготування:

Опара. Дріжджі розчиніть в теплому молоці, додайте цукор і борошно. Накрийте рушником і залиште підходити 25 хвилин при кімнатній температурі. Яйця з’єднайте з цукром. Розтопити вершкове масло. Все влийте в опару. Змішайте просіяне борошно, крохмаль. Влийте опару до сухих інгредієнтів, вимішують тісто. Щоб тісто не прилипало до рук, змастіть рослинною олією. Вимісити тісто викладіть в миску, накрийте рушником і залиште на 1,5 години. Кожні 40 хвилин обминають тісто, щоб випустити вуглекислий газ.

Порада: якщо не випускати вуглекислий газ, булочки матимуть неприємний дріжджовий запах.

Суміш спецій. Змішайте ванільний цукор, корицю, мускатний горіх і мелений кардамон.

Тісто викладіть на дошку, обомніте ще раз. Сформуйте кульки і розкачайте кола діаметром 20-25 см. Змастіть топленим вершковим маслом, присипте цукром і сумішшю спецій. Накрийте пергаментом і прокачати качалкою, щоб цукор не висипався з плюшки під час формування. Щільно загорніть в рулет і сформуйте булочку. Викладіть на деко, застелене пергаментом, залиште на расстойку на 15 хвилин. Змастіть яєчним жовтком, притрусіть цукром. Випікайте при 180 градусах 20-25 хвилин.