
Царські плюшки
Приготування. Царські плюшки
Найніжніші в світі солодкі булочки з золотисто–цукрової скоринкою і ідеальними шарами пишного тіста!
Складові:
- Молоко – 250 мл
- Цукор – 400 г
- Дріжджі – 20 г
- Вершкове масло – 300 г
- Яйця-3 шт
- Борошно – 540-600 г
- Крохмаль – 75 г
- Сіль – 2 г
- Рослинна олія – 50-70 мл
- Ванільний цукор – 40 г
- Кориця – 30 г
- Мускатний горіх- 5 г
- Кардамон – 5 г
Приготування:
Опара. Дріжджі розчиніть в теплому молоці, додайте цукор і борошно. Накрийте рушником і залиште підходити 25 хвилин при кімнатній температурі. Яйця з’єднайте з цукром. Розтопити вершкове масло. Все влийте в опару. Змішайте просіяне борошно, крохмаль. Влийте опару до сухих інгредієнтів, вимішують тісто. Щоб тісто не прилипало до рук, змастіть рослинною олією. Вимісити тісто викладіть в миску, накрийте рушником і залиште на 1,5 години. Кожні 40 хвилин обминають тісто, щоб випустити вуглекислий газ.
Порада: якщо не випускати вуглекислий газ, булочки матимуть неприємний дріжджовий запах.
Суміш спецій. Змішайте ванільний цукор, корицю, мускатний горіх і мелений кардамон.
Тісто викладіть на дошку, обомніте ще раз. Сформуйте кульки і розкачайте кола діаметром 20-25 см. Змастіть топленим вершковим маслом, присипте цукром і сумішшю спецій. Накрийте пергаментом і прокачати качалкою, щоб цукор не висипався з плюшки під час формування. Щільно загорніть в рулет і сформуйте булочку. Викладіть на деко, застелене пергаментом, залиште на расстойку на 15 хвилин. Змастіть яєчним жовтком, притрусіть цукром. Випікайте при 180 градусах 20-25 хвилин.