Курча табаку, запечений під кремом Філадельфії, часнику, перцю і чебрецю

Складові:

Порції: 1-2

• курча (500-700 г) – 1 шт

• масло вершкове – 50 г

• сіль

• 150г Філадельфії

• 1 перчик чилі

• 10 гілочок чебрецю

для соусу ніорцкалі

• часник – 3-4 зубчики

• сіль (велика) – 1/3 чайної ложки

• вода (холодна кип’ячена) – 100-150 мл

Приготування:

Для цієї страви ідеальним варіантом стане домашній курча. Якщо немає в наявності домашньої птиці, то використовуйте бройлерну курку. Тільки в цьому випадку доведеться бройлера доготовляє ще і в духовці. Птицю вимити й обсушити, викласти на дошку і розрізати грудку. Потім накрийте курчати харчовою плівкою і гарненько відбийте качалкою, щоб він став якомога плоским. Це важливо для того, щоб він максимально присмажився на сковороді до золотистого кольору. Розплющене курча натріть щедро сіллю з усіх боків. Розтопіть рослинно-вершкове масло на сковороді і викладіть курча. грудкою вниз. Прожарте на великому вогні до рум’яності одну і другу сторону. Щоб прожарка була більш рівномірна, використовуйте гніт для курчати, притисніть чимось важким зверху (каструля з водою). Для більш пікантного смаку полийте курча соусом ніорцкалі. Видавити часник через чеснокодовку або розтерти в ступці, змішати з сіллю і водою, додати оливкового масла. Все добре перемішати, соус готовий. Полити тушку часниковим соусом і випарувати зайву вологу. Приготувати крем з Філадельфії: змішати дрібно нарізану перець, часник, листочки чебрецю і сир. Сирною масою натерти підсмаженого курчати і поставити запікатися в духовку до готовності. Подавати курча табаку гарячим з овочами і свіжим лавашем.