Сирна паска

Приготування. Сирна паска

Інгредієнти:

• Сир 9% – 1 кг
• Яйця – 4 шт
• Цукор – 200 г
• Ванільний цукор – 5 г
• Вершки 30% – 250 мл
• Сметана 25% – 250 мл
• Вершкове масло – 200 г
• Цукати – 100 г
• Волоські горіхи – 70 г
• Кориця – 1 г
• Мускатний горіх – 1 г
• Кардамон – 1 г
Приготування:
Сметану викладіть на марлю, сформуйте вузлик і підвісьте на ложку, щоб стекла зайва рідина. Поставте в холодильник на 1 годину.
Порада: всі продукти вийміть з холодильника за 1 годину до приготування. Тоді в великодня не буде грудочок, і структура великодня буде однорідною.
Сир відіжміть від сироватки через марлю і протріть через сито. Додайте вершкове масло, так само протерте крізь сито.
Порада: для протирання сиру не використовуйте блендер або м’ясорубку. Ножі помнуть сир, і він стане в’язким. Вершкове масло допоможе великодня тримати форму при нарізуванні.
Жовтки розітріть з цукром і ванільним цукром, додайте вершки. Яєчну суміш заваріть на паровій бані до загущення 5 хвилин , постійно помішуючи. Тонкою цівкою влийте гарячу яєчну суміш в сир. Добре вимісіть сирну масу і остудіть.
Волоські горіхи просушіть на сухій сковороді на середньому вогні. Остудіть і подрібніть качалкою до дрібної крихти. Цукати залийте водою кімнатної температури на 5 хвилин, просушіть паперовим рушником.
Порада: на 1 кг сиру не більше 100 г цукатів – щоб сирна паска не тріскалася. Не заливайте цукати окропом, вони перетворяться на кашу. Щоб паска не була приторно солодкого, не вибирайте цукати з айви, груші та дині.
Сметану з’єднайте з сирною масою і наповнювачами (горіхи і цукати). Додайте мускатний горіх, корицю і мелений кардамон. Марлю замочіть в холодній воді, відіжміть і викладіть у форму. Наповніть форму сирною начинкою, утрамбуйте і поставте зверху гніт. Поставте в холодильник на 12 годин. Готову сирну паску прикрасити горіхами та цукатами.