Сирна паска

Інгредієнти:

  • Сир 9% - 1 кг
  • Яйця – 4 шт
  • Цукор – 200 г
  • Ванільний цукор – 5 г
  • Вершки 30% - 250 мл
  • Сметана 25% - 250 мл
  • Вершкове масло – 200 г
  • Цукати – 100 г
  • Волоські горіхи – 70 г
  • Кориця – 1 г
  • Мускатний горіх – 1 г
  • Кардамон – 1 г

Приготування. Сирна паска

Сметану викладіть на марлю, сформуйте вузлик і підвісьте, щоб стекла зайва рідина. Поставте в холодильник на 1 годину.

Порада: всі продукти діставайте з холодильника за 1 годину до приготування. Тоді в пасці не буде грудочок, її структура буде однорідною.

Сир відіжміть від сироватки через марлю і протріть через сито. Додайте вершкове масло, так само протерте крізь сито.

Порада: для протирання сиру не використовуйте блендер або м’ясорубку. Ножі помнуть сир і він стане в’язким. Вершкове масло допоможе пасці тримати форму при нарізуванні.

Жовтки розітріть з цукром і ванільним цукром, додайте вершки. Яєчну суміш варіть на паровій бані до загустіння 5 хвилин, постійно помішуючи. Тонкою цівкою влийте гарячу яєчну суміш в сир. Добре вимішайте сирну масу і остудіть.

Волоські горіхи просушіть на сухій сковороді на середньому вогні. Остудіть і подрібніть качалкою до дрібної крихти. Цукати залийте водою кімнатної температури на 5 хвилин, просушіть паперовим рушником.

Порада: на 1 кг сиру не більше 100 г цукатів, щоб сирна паска не тріскалася. Не заливайте цукати окропом, вони перетворяться на кашу. Щоб паска не була занадто солодкою, не беріть цукати з айви, груші та дині.

Сметану з’єднайте з сирною масою і наповнювачами (горіхи і цукати). Додайте мускатний горіх, корицю і мелений кардамон. Марлю замочіть в холодній воді, відіжміть і викладіть у форму. Наповніть форму сирною начинкою, ущільніть і поставте зверху гніт. Залиштете в холодильнику на 12 годин. Готову сирну паску прикрасьте горіхами та цукатами.