Сирна запіканка з вишнею «Фламбе»

Приготування. Сирна запіканка з вишнею «Фламбе»

Пишна з рум’яною скоринкою, соковитими родзинками всередині і тонким ароматом коньяку. Саме таку запіканку з сиру з нетерпінням чекають ваші рідні.

Складові:

  • Сир – 500 г
  • Манна крупа – 2 ст.л.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Яйця – 2 шт
  • Ізюм – 1,5 ст.л.
  • Яблуко – 1 шт
  • Вершкове масло – 50 г
  • Молоко – 0,5 склянки
  • Курага – 3 ст.л.
  • Вишня – 3 ст.л.
  • Коньяк – 150 мл

Приготування:

Ізюм залийте теплою водою на 10-15 хвилин до набрякання. Коньяк підігрійте до 40ºС. Курагу наріжте кубиком, залийте теплим коньяком вишні і курагу, настоюйте 30 хвилин.

Яблука очистити, нарізати кубиком, обсмажте на вершково-рослинному маслі до золотистої скоринки, додайте сухого родзинок.

Порада: свіжі фрукти пассеруйте на вершковому маслі, щоб вони не виділяли зайвий сік в запіканці.

У сотейнику нагрійте молоко, помішуючи, додайте манку. Запарюють 10 хвилин. Сир протріть через сито. Яєчні жовтки збийте з цукром, білки збийте в міцну піну. У сирну масу додайте жовтки, запарених манку, сіль, ваніль, яблука. Вологий родзинки обваляйте в манку і додайте до маси. В останню чергу додайте збитий білок, перемішайте знизу вгору дерев’яною лопаткою до однорідності.

Порада: для пишності й однорідності протирайте сир через дрібне сито. Щоб білки краще збивалися, додайте дрібку солі. Щоб сухофрукти рівномірно розподілилися по всьому тесту і не впали на дно, обваляйте їх в манці під час додавання в запіканку.

Ванільні сухарі перебейте в блендері до дрібної крихти. Форму для запікання змастіть тонким шаром вершкового масла, обсипте меленими сухарями. Викладіть сирну масу і розподіліть по формі. Змішайте сметану, яйце і цукор. Залийте запіканку. Випікайте при 180 градусах 40 хвилин. Щоб готова запіканка не розвалилася, залиште її в прочинених духовці на 15 хвилин. Подавайте зі сметаною або варенням. Прикрасите вишнею «фламбе»

Порада: щоб запіканка не підгоріла знизу, поставте під форму з запіканкою ємність з водою.

Вишня «фламбе». Розтопіть на сковороді вершкове масло з цукром, трохи протушкувати, покладіть просочену в коньяку вишню, долийте коньяк і підпаліть. Коли вогонь згасне вийде саме та вишня «фламбе».