Сирне печиво

Пухнасті, рожеві троянди, з пишним тістом і хрусткою скоринкою, покриті солодким, немов мед, росою!

Складові:

Для тіста:

  • сир 9% – 300 г
  • вершкове масло – 225 г
  • борошно – 450 г
  • яєчні жовтки – 3 шт
  • ванільний цукор – 15 г
  • розпушувач – 10 г
  • сіль – 1/3 ч.л.

для глазурі:

  • цукор – 100 г
  • заморожена вишня – 100 г
  • вода – 30 мл

Приготування:

Сир протріть через дрібне сито, додайте розтоплене вершкове масло, жовтки, сіль, ванільний цукор, розпушувач. Просіяне борошно додайте частинами, вимішують тісто руками до однорідної, щільної сирної маси.

Порада: використовуйте жирний сир НЕ менше 9% жирністю, так печиво швидко не зачерствіє. Щоб печиво вийшло м’яким, використовуйте тільки жовтки. Вони додадуть тесту ніжність, а печінкою апетитний жовтий колір.

Готове тісто загорніть в плівку і поставте в морозилку на 10-15 хвилин.

Порада: охолоджене тісто легко розкочується.

Розділіть тісто на дві частини, подпиліть стіл борошном і розкачайте пласт (коло або овал) товщиною 1,5-2 мм. Склянкою видавіть кола, перше коло скрутіть трубочкою – це середина трояндочки. Другим оберніть зверху середину, потім оберніть ще одним. Всього для цієї трояндочки необхідно 5 кіл. Розріжте рулет навпіл, пелюстки трохи розкрийте. З кожного рулету виходить по 2 трояндочки. Форму застеліть пергаментом, викладіть заготовки. Випікайте при 170 градусах 15-20 хвилин до золотистого кольору. Половину готових охололи трояндочок окуні ті в глазур, притрусіть цукром. Другу половину присипте цукровою пудрою.

Глазур. Заморожені вишні викладіть в сотейник, влийте води, поставте на середній вогонь, щоб вишні розморозились. Процідіть ягоди через сито, до соку додайте цукор і уварюють на маленькому вогні 5-7 хвилин до загущення.