Сирне печиво
Приготування. Сирне печиво
Пухнасті, рожеві троянди, з пишним тістом і хрусткою скоринкою, покриті солодким, немов мед, росою!
Складові:
Для тіста:
- сир 9% – 300 г
- вершкове масло – 225 г
- борошно – 450 г
- яєчні жовтки – 3 шт
- ванільний цукор – 15 г
- розпушувач – 10 г
- сіль – 1/3 ч.л.
для глазурі:
- цукор – 100 г
- заморожена вишня – 100 г
- вода – 30 мл
Приготування:
Сир протріть через дрібне сито, додайте розтоплене вершкове масло, жовтки, сіль, ванільний цукор, розпушувач. Просіяне борошно додайте частинами, вимішують тісто руками до однорідної, щільної сирної маси.
Порада: використовуйте жирний сир НЕ менше 9% жирністю, так печиво швидко не зачерствіє. Щоб печиво вийшло м’яким, використовуйте тільки жовтки. Вони додадуть тесту ніжність, а печінкою апетитний жовтий колір.
Готове тісто загорніть в плівку і поставте в морозилку на 10-15 хвилин.
Порада: охолоджене тісто легко розкочується.
Розділіть тісто на дві частини, подпиліть стіл борошном і розкачайте пласт (коло або овал) товщиною 1,5-2 мм. Склянкою видавіть кола, перше коло скрутіть трубочкою – це середина трояндочки. Другим оберніть зверху середину, потім оберніть ще одним. Всього для цієї трояндочки необхідно 5 кіл. Розріжте рулет навпіл, пелюстки трохи розкрийте. З кожного рулету виходить по 2 трояндочки. Форму застеліть пергаментом, викладіть заготовки. Випікайте при 170 градусах 15-20 хвилин до золотистого кольору. Половину готових охололи трояндочок окуні ті в глазур, притрусіть цукром. Другу половину присипте цукровою пудрою.
Глазур. Заморожені вишні викладіть в сотейник, влийте води, поставте на середній вогонь, щоб вишні розморозились. Процідіть ягоди через сито, до соку додайте цукор і уварюють на маленькому вогні 5-7 хвилин до загущення.