Теплий салат з печериць і кукурудзи з сиром

Приготування. Теплий салат з печериць і кукурудзи з сиром

Поєднання грибів, кукурудзи і сиру чудово підійде в якості закуски до м’яса і картоплі. Такий рецепт виручить, коли треба швидко приготувати святкову страву.

Інгредієнти для 4 порцій:
печериці – 400 грам;
консервована кукурудза – 200 грам;
твердий сир – 100 грам;
ріпчаста цибуля – 1 шт. (невеликий);
часник – 1 зубчик;
зелень кропу – за смаком;
соняшникова олія (рафінована) – 2 стіл. ложки;
майонез (нежирний) – 2 стіл. ложки;
мелений чорний перець, сіль.
Чисті і сухі печериці потрібно порізати на пластинки, цибулю – півкільцями. В рослинному маслі обсмажте цибулю протягом пару хвилин, потім покладіть гриби, посоліть, продовжуйте смажити ще 5 хвилин. Потерти сир на крупній тертці (можна на дрібній), посипати їм печериці, вимкніть вогонь і перемішайте.
Злийте воду з банки з кукурудзою, нехай кукурудза обсохне. Часник і зелень кропу дрібно поріжте. Після змішайте часник, майонез і чорний перець, це і буде соусом – заправкою. В кінці змішайте печериці з кукурудзою і заправте соусом. Подаючи салат, посипте його зверху кропом, треба подавати відразу ж, поки салат теплий.