Український борщ з часниковими пампушками
Приготування. Український борщ з часниковими пампушками
Складові
• Яловичина – 300 г
• Свинина – 300 г
• Картопля – 4 шт
• Бурак – 200 г
• Цибуля ріпчаста – 1 шт
• Капуста – 400 г
• Морква – 1 шт
• Корінь петрушки
• Томатна паста – 2 ст.л.
• Помідор – 1 шт
• Сало – 30-50 г
• Часник – 3 зубчики
• Цукор – 1 ст.л.
• Борошно – 1 ст.л.
• Зелень
• Сіль
• Лавровий лист
Для часниковий пампушок:
• Молоко – 300 мл
• Сухі дріжджі – 2 ч.л.
• Цукор – 2 ч.л• Маргарин – 50 г
• Яйця – 2 шт• Борошно – 500-600 г
• Соняшникова олія – 1 ст.л.
• Сіль – ½ ч.л.
• Часник – 6 зубчиків
Приготування
Для початку поставте варитися м’ясо для першого бульйону на маленькому вогні 15-20 хвилин.
Порада: після кипіння зменшіть вогонь, щоб бульйон НЕ був мутним. Щоб бульйон вийшов наваристим, м’ясо заливайте водою кімнатної температури.
Злийте перший бульйон, вимийте каструлю і поставте варитися другий бульйон близько 40 хвилин до готовності м’яса, трохи присолите. Дістаньте м’ясо, відокремте від кістки.
Порада: якщо в процесі варіння бульйон частково випарувався, розбавте його окропом.Морква і буряк наріжте соломкою, цибулю і корінь петрушки маленьким кубиком, картопля середнім кубиком.
Порада: саме цукор допомагає посилити насичений червоний колір борщу.
Щоб всі овочі в борщі були однією ступеня готовності, додайте картоплю першої в бульйон варитися.Бурак пассеруйте на сковороді, додайте ложку цукру, томатну пасту, трохи бульйону і тушкуйте 10-15 хвилин на слабкому вогні. Цибулю, моркву і корінь петрушки обсмажте до м’якості, додайте просіяного борошна і дрібно порізаними кубики помідора.Додайте в борщ м’ясо, морквяний зажарку, розтерті в ступці сало, часник і кріп. Через кілька хвилин відправте в каструлю буряк і рубану капусту.
Порада: капусту в борщ додавайте в останню чергу, через 10-15 хвилин після овочевий засмажкою. Щоб позбавити борщ від неприємного запаху вареної капусти, варіть борщ з відкритою кришкою.
За 2 хвилини до готовності додайте часник, лавровий лист. Доведіть спеціями до насиченого смаку. Дайте борщу настоятися, подавайте з рубаною зеленню і сметаною.
Пампушки. Влийте в сотейник молоко і підігрійте, додайте цукор, сухі дріжджі і присипте борошном. Накрийте рушником і залиште опару на 10-15 хвилин. Додайте яйце, склянка борошна, влийте тонкою цівкою розтоплений маргарин кімнатної температури, рослинне масло для пишності. Починайте вимішувати руками, поступово додаючи решту муки. Готове тісто не повинно прилипати до рук і поверхні. Ємність змастіть рослинною олією, покладіть тісто, накрийте рушником і відставте в тепле місце, щоб тісто збільшилася в два рази.
Порада: ідеальна температура для розчинення дріжджів 30-35 градусів. Яйця повинні бути кімнатної температури. Опара любить теплі інгредієнти.Вимісити тісто, сформуйте кульки, викладіть у форму, застелену пергаментом, відставте на деякий час. Зробіть невеликі надрізи зверху і змастіть жовтком для рум’яності. Випікайте при 180 градусах 30-40 хвилин.
Порада: якщо пампушки швидко темніють в духовці, накрийте форму фольгою.
Часникова заправка. Змішайте 1 ст.л. води, 4 зубчики часнику, сіль і 1 ч.л. рослинного масла. Рясно змастіть гарячі пампушки.