Український борщ з часниковими пампушками

Складові

• Яловичина – 300 г

• Свинина – 300 г

• Картопля – 4 шт

• Бурак – 200 г

• Цибуля ріпчаста – 1 шт

• Капуста – 400 г

• Морква – 1 шт

• Корінь петрушки

• Томатна паста – 2 ст.л.

• Помідор – 1 шт

• Сало – 30-50 г

• Часник – 3 зубчики

• Цукор – 1 ст.л.

• Борошно – 1 ст.л.

• Зелень

• Сіль

• Лавровий лист

Для часниковий пампушок:

• Молоко – 300 мл

• Сухі дріжджі – 2 ч.л.

• Цукор – 2 ч.л• Маргарин – 50 г

• Яйця – 2 шт• Борошно – 500-600 г

• Соняшникова олія – ​​1 ст.л.

• Сіль – ½ ч.л.

• Часник – 6 зубчиків

Приготування

Для початку поставте варитися м’ясо для першого бульйону на маленькому вогні 15-20 хвилин.

Порада: після кипіння зменшіть вогонь, щоб бульйон НЕ був мутним. Щоб бульйон вийшов наваристим, м’ясо заливайте водою кімнатної температури.

Злийте перший бульйон, вимийте каструлю і поставте варитися другий бульйон близько 40 хвилин до готовності м’яса, трохи присолите. Дістаньте м’ясо, відокремте від кістки.

Порада: якщо в процесі варіння бульйон частково випарувався, розбавте його окропом.Морква і буряк наріжте соломкою, цибулю і корінь петрушки маленьким кубиком, картопля середнім кубиком.

Порада: саме цукор допомагає посилити насичений червоний колір борщу.

Щоб всі овочі в борщі були однією ступеня готовності, додайте картоплю першої в бульйон варитися.Бурак пассеруйте на сковороді, додайте ложку цукру, томатну пасту, трохи бульйону і тушкуйте 10-15 хвилин на слабкому вогні. Цибулю, моркву і корінь петрушки обсмажте до м’якості, додайте просіяного борошна і дрібно порізаними кубики помідора.Додайте в борщ м’ясо, морквяний зажарку, розтерті в ступці сало, часник і кріп. Через кілька хвилин відправте в каструлю буряк і рубану капусту.

Порада: капусту в борщ додавайте в останню чергу, через 10-15 хвилин після овочевий засмажкою. Щоб позбавити борщ від неприємного запаху вареної капусти, варіть борщ з відкритою кришкою.

За 2 хвилини до готовності додайте часник, лавровий лист. Доведіть спеціями до насиченого смаку. Дайте борщу настоятися, подавайте з рубаною зеленню і сметаною.

Пампушки. Влийте в сотейник молоко і підігрійте, додайте цукор, сухі дріжджі і присипте борошном. Накрийте рушником і залиште опару на 10-15 хвилин. Додайте яйце, склянка борошна, влийте тонкою цівкою розтоплений маргарин кімнатної температури, рослинне масло для пишності. Починайте вимішувати руками, поступово додаючи решту муки. Готове тісто не повинно прилипати до рук і поверхні. Ємність змастіть рослинною олією, покладіть тісто, накрийте рушником і відставте в тепле місце, щоб тісто збільшилася в два рази.

Порада: ідеальна температура для розчинення дріжджів 30-35 градусів. Яйця повинні бути кімнатної температури. Опара любить теплі інгредієнти.Вимісити тісто, сформуйте кульки, викладіть у форму, застелену пергаментом, відставте на деякий час. Зробіть невеликі надрізи зверху і змастіть жовтком для рум’яності. Випікайте при 180 градусах 30-40 хвилин.

Порада: якщо пампушки швидко темніють в духовці, накрийте форму фольгою.

Часникова заправка. Змішайте 1 ст.л. води, 4 зубчики часнику, сіль і 1 ч.л. рослинного масла. Рясно змастіть гарячі пампушки.