Вафельні трубочки
Приготування. Вафельні трубочки
Ви з першого погляду пізнаєте їх серед сотень батончиків, цукерок і тортів на полицях супермаркетів. Вони пов’язані з найсолодшими спогадами дитинства. Довгасті, хрусткі з ніжною солодкою начинкою, кожен шматочок просто тане в роті. Це неперевершені вафельні трубочки!
Складові:
Для тіста:
- цукрова пудра – 200 г
- яєчні білки – 8 шт
- борошно – 150 г
- крохмаль – 50 г
- вершкове масло – 25 г
для заварного крему:
- молоко – 400 мл
- яєчні жовтки – 8 шт
- цукор – 150 г
- ванільний цукор – 10 г
для білкового крему:
- цукор – 300 г
- яєчні білки – 2 шт
- чорний шоколад – 50 г
для крему зі згущеного молока:
- згущене молоко – 1 банка
- вершкове масло – 100 г
- волоські горіхи – 50 г
Приготування:
Тісто. Вершкове масло розтопіть в сотейнику. Білки збийте з цукровою пудрою і змішайте з остиглим маслом. Борошно змішайте з крохмалем і частинами додайте до білково-масляної суміші. Вимішуйте до однорідної консистенції.
Порада: для тіста використовуйте всі продукти кімнатної температури. Якщо використовуєте вафельницу – яйця в тісто додайте цілком. Якщо випікаєте в духовці, то використовуйте тільки білки. Якщо тісто виходить рідким – додайте борошно, якщо густим – молоко.
Накрийте плівкою і поставте в холодильник на 30 хвилин, щоб вафлі не кришиться. На пергаменті намалюйте кола діаметром 15 см, в центр кожного кола вилийте по 1,5 ст.л. тесту, розподіліть по контурах. Випікайте 4-5 хвилин до золотистого кольору при 160 градусах. З гарячого кола відразу сформуйте трубочку (конус).
Порада: трубочки необхідно скручувати відразу, вони остигають через 5-7 секунд.
Заварний крем. Молоко з ванільним цукром доведіть до кипіння. Жовтки збийте з цукром. Гаряче молоко тонкою цівкою влийте до жовтків. Постійно помішуючи, проваріть крем 3-4 хвилини до загустіння.
Порада: готовий заварний крем зберігайте в холодильнику не більше 3 діб.
Крем з згущеного молока. Банку згущеного молока проваріть протягом 2 годин, охолодіть. Змішайте м’яке вершкове масло зі згущеним молоком. Горіхи порубати ножем.
Білковий крем. На паровій бані розчиніть білки з цукром. Збийте міксером до пишної піни. Шоколад натріть на дрібній тертці.
Трубочки (конуси) начиніть кремами, краї прикрасьте горіхами і тертим шоколадом.